Haberler

Erdoğan, Baytaş'dan Tazminat Kazandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir köşe yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle açtığı davada, Sözcü gazetesi ile yazının sahibi Gazeteci Kemal Baytaş'dan toplam 3 bin lira manevi tazminat kazandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir köşe yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle açtığı davada, Sözcü gazetesi ile yazının sahibi Gazeteci Kemal Baytaş'dan toplam 3 bin lira manevi tazminat kazandı.

Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya Erdoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan, gazetenin avukatı Meral Akkuş ve Baytaş'ın avukatı Şebnem Çıngır katıldı.

Sevencan, delillerin toplandığını belirterek, dava konusu yazıda müvekkilinin kişilik haklarının çiğnendiğini ifade etti ve tazminata hükmedilmesini istedi.

Akkuş ve Çıngır ise davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Yargıç Ahmet Metin Tözün, bu beyanların ardından, davalıların bin 500'er yüz liradan toplam 3 bin lirayı Başbakan Erdoğan'a manevi tazminat olarak ödemesine karar verdiğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Sözcü gazetesinde 8 Ağustos 2010'da yayımlanan ve gazeteci Kemal Baytaş'ın kaleme aldığı "En kötüsü; Türk halkının kimyasını bozdular" başlıklı yazıda, kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle, gazete ve Baytaş aleyhine toplam 20 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. - ANKARA

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title