Haberler

Erdoğan: ''Bayrağımızı sallamıyorlar''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim için bu milletin her ferdi kıymetlidir. Bu topraklarda yaşayan herkesin sözü, düşüncesi, görüşü bizim için değerlidir, muteberdir. Hiçbir zaman insanlarımız...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim için bu milletin her ferdi kıymetlidir. Bu topraklarda yaşayan herkesin sözü, düşüncesi, görüşü bizim için değerlidir, muteberdir. Hiçbir zaman insanlarımız arasında ayrımcılık yapmadık. Kimseyi kimseden üstün tutmadık. Hiçbir yöreyi diğer bölgelerimizden ayırmadık, ayırmayız. Millete karşı ayrımcılık yapan, hor gören, ezen ve milli iradeyi yok sayan anlayışlara karşı yorulmadan mücadele verdik, vermeye devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan, Muğla'nın Milas ilçesinde, toplu açılış törenindeki konuşmasında, büyük devlet olmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, ecdat nelere damga vurduysa kendilerinin de vuracağını ve bununla anılacaklarını söyledi.

İlk 15 gün ücretsiz yaptıkları Marmaray'ı günde ortalama 300 bin kişinin kullandığını bildiren Erdoğan, daha ideallerini, daha iyilerini yapacaklarını, bu ülkeye her şeyin yakıştığını belirtti. Başbakan Erdoğan, ''Bu milletin, bu toprakların özünde, mayasında ne varsa bizim kültürümüzde bizim anlayışımızda da o var. Onun gereğini yapacağız. Bizim siyasetimiz efendilik siyaseti değil, hizmet siyaseti. Bu millete efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik, hizmetkar olmaya'' diye konuştu.

Türkiye'nin çok hızlı bir şekilde değiştiğini, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bizim hedeflerimiz var. 2023'e hedeflerimiz var. 10 yıl sonra dünyanı ilk 10'u içinde bir Türkiye hedefliyoruz. 2053, İstanbul'un fethinin 600. yıl dönümü, başka bir Türkiye hedefliyoruz. 2071, Anadolu'nun fethini bininci yıl dönümü. Ona ayrı bir hedefle yürüyoruz.

Bizim için bu milletin her ferdi kıymetlidir. Bu topraklarda yaşayan herkesin sözü, düşüncesi, görüşü bizim için değerlidir, muteberdir. Hiçbir zaman insanlarımız arasında ayrımcılık yapmadık. Kimseyi kimseden üstün tutmadık. Hiçbir bölgeyi, hiçbir yöreyi diğer bölgelerimizden ayırmadık, ayırmayız. Millete karşı ayrımcılık yapan, milleti hor gören, ezen ve milli iradeyi yok sayan anlayışlara karşı yılmadan yorulmadan mücadele verdik, vermeye devam edeceğiz. Benim Milaslı kardeşlerim hangi hassasiyetleri taşıyorsa burada ben ve arkadaşlarım da aynı hassasiyetleri taşıyoruz.''

-''Her alanda ezberleri bozuyoruz''

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Manisa'da temelini attığı şehir hastanesine değinen Erdoğan, bu hastanede hiçbir ünitenin farklı bir yerde bulunmayacağını, her şeyin aynı çatı altında olacağını ve tıpta en ileri teknolojilerin bu hastanede kullanılacağını aktardı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da Irak'a gittiğini anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Durmak yok, yola devam. İşimiz var, koşacağız. Her alanda ezberleri bozuyoruz. Siyasetin de ezberini biz bozduk. Siyasete güveni getirdik. Milli iradeye güç kazandırdık. Meclis'i her meselede başvurulacak, karar alınacak yegane bir merci olarak kabul ettik ve oraya yükselttik. Türkiye'nin her meselesinin çözüm yeri kesinlikle Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Meclis, sizin yani milletin inşa ettiği, milletin şekillendirdiği, milletin istikamet çizdiği bir kurumdur. İktidarıyla, muhalefetiyle Meclis'i siz oluşturdunuz. Oradaki vekilleri siz seçtiniz. Ülkeye, millete dair ne mesele varsa sizin talimatlarınız doğrultusunda oradaki vekiller meseleyi müzakere eder ve çözüme kavuşturur. Kararları beğenmediğinizde sandık yoluyla Meclis'i değiştirir. Meclis'e sadece ve sadece siz hesap sorarsınız, millet hesap sorar. Kardeşlerim, sizden başka hiç kimse Meclis'e hesap soramaz, hiç kimse Meclis'in yani milletin yetkilerini gasp . Çetelerin, mafyanın özellikle karanlık güç odaklarının Türkiye'ye istikamet çizme dönemleri geride kalmıştır. Sermayenin, medyanın, sesi çok çıkanın, güçlünün millete rota çizme dönemleri artık geride kalmıştır.

İktidarları da vekilleri de sadece millet getirir, sadece millet götürür. Hesabı sadece millet sorar. Cezayı da mükafatı da sadece ve sadece millet keser.

Bu ülkenin sahibi sizlersiniz. Bu bayrağın, bu vatanın, bu devletin, bu cumhuriyetin sahibi sizlersiniz. Milli iradeye yani kendi iradenize sahip çıkacak olan da yalnızca sizlersiniz. Siz iradenize sahip çıkarsanız, siz yetkinizi kullanırsanız, bu yetkiye dayalı olarak kararınızı, elinizdeki mührü ona göre vuracak olursanız bilesiniz ki Allah'ın izniyle bu ülke hep ileriye gider, hiç kimse geriye götüremez.''

-''Bayrağımızı sallayamıyorlar''

En doğusundan en batısına, güneyinden kuzeyine ülkenin her yerinde tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dediğini aktaran Erdoğan, ''Ama Başbakan, Muğla'da söylediğini Hakkari'de de söylüyor. Sinop'ta söylediğini gidiyor Hatay'da da söylüyor. Kayseri, Konya... Orada da söylüyor. Ama maalesef muhalefet Sinop'tan öteye gidemiyor. Sivas'tan öteye gidemiyor. Gittikleri zaman da Hakkari'de bakıyorsun bizim bayrağımızı sallayamıyor'' diye konuştu.

Millet kavramının içinde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Roman, Gürcü, Abhaza, Boşnak, Arnavut'un, hepsinin bulunduğunu bildiren Erdoğan, ''Ben Türk'ü de seviyorum, Kürt'ü de, Laz'ını da Gürcü'sünü de hepsini seviyorum. Neden? Beni yaratan Allah onları yaratığı için seviyorum. Ayrım yok'' dedi.

Türkiye'nin tek bayrağı bulunduğunu, başka bir bayrağı kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Erdoğan, şöyle devam eti:

''Bu parlamentonun çatısı altında olup da kendi kongrelerinde bizim bayrağımıza saygısızlık yapanlar, bu ülkede saygı göremezler. Bunu bir defa bilmeleri lazım. Saygı göremezler. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilalimiz, bu milletin bağımsızlığının işaretidir. Yıldızımız şehidimizin sembolüdür. Dolayısıyla unutmayın, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Biz yola böyle çıktık, böyle yürüyoruz, böyle yürüyeceğiz.

Üçüncüsü, vatandır. 780 bin kilometrekare vatan. Bu vatanda kimseye operasyon yaptırmayız. Kimsenin de buna gücü yetmez. Her şeyiyle 780 bin kilometrekare Türkiye Cumhuriyeti'nin vatan toprağıdır.

Bu topraklarda kardeşçe yaşayacağız. Kardeşçe buralarda oturacağız. Birileri rahatsız oluyor. Niye rahatsız oluyorsun. Bu topraklar hepimize yeter. Bu rahatsızlık niye? Onun için biz yere sağlam basıyoruz, sağlam basacağız ve yolumuza böyle devam edeceğiz. Onun için biz milli birlik ve kardeşlik dedik. Onun için çözüm süreci dedik. İste Diyarbakır'da halkımızı gördük. On binler, 2 günde on binler, sadece Diyarbakır'daki meydanda 60 bin kişi vardı. Ertesi gün Bismil, Ergani'de 40 bin kişi vardı. Hele hele bir gencin arabamızı durdurup da otobüste yanıma gelip, 'Başbakanım, artık barışa susadık' deyişi çok anlamlıydı. Gözleri yaşlıydı. 3 ay sonra da askere gidecekti. İşte biz orada on binleri kucaklaştırmak için vardık, ayrıştırmak için değil. Barzani'yi onun için getirdik, sağ olsun geldiler. Şivan Perver, Kürtçe türkü, şarkı söylediği için bu ülkeden kaçmak zorunda kaldı. İbrahim Tatlıses, o da o gün oradaydı. Niçin? Bu ülkenin birliği için, beraberliği için, kardeşliği için, bir kucaklaşmayı beraber gerçekleştirelim diye oradaydık. Kardeşlerim, buna hasretiz. Bizi bölmek isteyenlere ne olur fırsat vermeyin. Biz ne Türkçülükten yanayız, ne Kürtçülükten yanayız, ne Lazlıktan ne Romanlıktan, ne şundan, ne bundan; sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından yanayız, bize bu yeter.

Kürt Türk'e saygı duyacak, Türk de Kürt'e saygı duyacak. Laz Gürcü'ye Gürcü Laz'a. Hepimiz bir birimize saygı duyacağız. İnsan olduğu için. Olay bu. Bunu başarmamız lazım.''

-''Başka referans kabul etmiyoruz''

AK Parti'nin Türkiye partisi olduğunu ifade eden "Ama diğer partiler, birisi bir etnik unsurun bir diğeri bir diğer etnik unsurun partisi olma yolunda. Anamuhalefet'e bakıyorsunuz, nasıl ana ise, o da sahillerde kendine yer ayırıyor. Kumsallarda dolaşıyor. Biz kumsallarda da varız. Her yerde varız. 780 bin kilometrekarede biz 76 milyonun iktidarı olarak varız" diye konuştu.

"Biz sadece milletimizden aldığımız icazetle bu yolda yürüyoruz. Milletten başka referans kabul etmiyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, "Milletimizin değerlerine helal getirecek hiçbir girişimin, hiçbir oluşumun içerisinde bugüne kadar olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Dedim ya bizim tek derdimiz var; beraberlik, kardeşlik. Bunu başaracağız. Bunun için koşturuyoruz. Bunun için bu adımları kararlı bir şekilde atıyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, 11 yıl içinde birlik ve beraberliği, demokrasiyi güçlendirmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Özgürlükleri genişlettik. Demokratik standartlarını yükselttik. Millet iradesine yönelik her tür tehdide göğsümüzü siper ettik. Her türlü ayrımcı, her türlü ayrıştırıcı, ötekileştirici yaklaşımı elimizin tersiyle ittik. Bizler bir olduğumuz müddetçe hiç kimse bileğimizi bükemez. Biz demokratik standartlarımızı yükseltirsek, kardeşliğimizi pekiştirirsek kimse bu ülkenin yükselişini durduramaz. Benim Milas'tan özellikle Muğla'da ricam; kardeşliğimizin önüne set çekenlere, o eski karanlık günlere özlem duyanlara, korku pompalayanlara, dedikodulara kulak asmayınız. Bizim milletten gizlimiz saklımız yok, olmaz, olmadı da. Sizlerle bizim aramızda mesafe yok, perde yok. Biz gönül dilinden konuşuyoruz. Gelin bu büyük kardeşlik projesini, bu büyük Türkiye hedefini hep beraber gerçekleştirelim. Bizlerden desteğinizi esirgemeyin. Dualarınızı eksik etmeyin. Allah kardeşliğimiz birliğimiz beraberliğimiz muhafaza etsin."

(Sürecek)

-milas

-toplu açılış

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Marmaray Milas Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title