Haberler

Erdoğan, Baykal'ın 'Suriye Taktiği' Önerisini Gerçekçi Bulmadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Teröre Karşı 'Suriye Taktiği' Önerisini Gerçekçi Bulmayarak, "Suriye'den İstediğimiz Tek Kişiydi. Irak Öyle Değil Ki, Farklı, Hiç Benzemiyor" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın teröre karşı 'Suriye taktiği' önerisini gerçekçi bulmayarak, "Suriye'den istediğimiz tek kişiydi. Irak öyle değil ki, farklı, hiç benzemiyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti yeni Genel Merkez binasının basına tanıtımında gazetecilere terörle mücadele ve gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin, terörle mücadele konusunda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 'Irak'a karşı Suriye taktiği' izlenmesi gerektiği yönündeki önerisinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Suriye'den istediğimiz tek kişiydi, karar veren de bir kişi. Irak öyle değil ki, farklı, hiç benzemiyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirdiği görüşmenin ne zaman açıklanacağı sorusuna ise, yakın tarihte tarafların açıklama yapmadıkları görüşmeler olduğunu söyledi. Açıklamanın ancak karşılıklı mutabakatla, 'şunu açıklayalım' diye yapılabileceğini belirten Erdoğan, "Ama mesela biz her hafta Cumhurbaşkanı ile görüşüyoruz. Açıklama olmuyor. MGK'da konuşulanların uygun görülen bölümü açıklanıyor, diğerleri gizli kalıyor" dedi.

Erdoğan ayrıca, bir soru üzerine seçimlerden sonra iki partili Meclis'te partisinin anayasal çoğunluğu elde edeceği tahmininde bulundu.

(SC-MAY-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title