Haberler

Erdoğan: (Baykal'ın 'Bizim Çarşaf Masumane' Sözleri) Zararlı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın partisine çarşaflı üyelerin kaydedilmesiyle ilgili gazetelere yansıyan ''Bizim çarşaf masumane'' sözlerini değerlendirirken, ''Zararlı, zararsız olduğu neye göre ölçülüyor? Ellerinde böyle bir ölçüm aleti mi var? O ölçüm aletini bizlere de versin, biz de bunları ona göre bir araştıralım. Yoksa bir röntgen cihazıyla mı dolaşıyorlar?'' dedi.

Erdoğan, ekonomik önlemler paketinin geneli itibariyle açılacağını ifade ederek, ''Arkadaşlarım hazırlıkları yapıyorlar. Bunları takip eden bazı adımları da atacağız. Arkadaşlarım gerekli çalışmaları ben dönene kadar yapacaklar'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, resmi ziyaret için Hindistan'a giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

''Son günlerde CHP'de bir kara çarşaf tartışması başladı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

''Sayın Baykal'la biliyorsunuz seçime kadar öyle bir şeye hiç girmeyeceğim. Seçimde de gerekirse, ama ben bir şey söyledim; bu konular yıllar yılı bu ülkede istismar edilmiştir. Bu iş konuşulmaz, yapılır. Güzel gelişmeler var. Yani bu tür gelişmeleri hayranlıkla izliyorum, ama temennim o dur ki bunlar bir istismar olmasın.''

Başbakan Erdoğan, ''Üniversitelerde olmasın, siyasette olsun deniyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, ''Size daha enteresanını söyleyeyim; Youtube filan onlara bir girerseniz, oralarda aynı partinin bazı toplantılarında maalesef bırakın çarşaflıyı, başörtülülerin dahi oralara nasıl sokulmadığını, onlara karşı nasıl bir mücadele yürütüldüğünün belgeleri bizim elimizde var'' diye konuştu.

''Baykal, (bizim çarşaf masumane) diyor'' hatırlatması üzerine de Erdoğan, ''Zararlı zararsız olduğu neye göre ölçülüyor? Ellerinde böyle bir ölçüm aleti mi var? O ölçüm aletini bizlere de versin, biz de bunları ona göre bir araştıralım. Yoksa bir röntgen cihazıyla mı dolaşıyorlar?'' dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin ''Youtube'ye girilmiyor'' sözlerine, ''Ben giriyorum, siz de girin'' karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine IMF ile görüşmelerin de devam ettiğini anımsattı.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title