Haberler

Erdoğan: "Balon Uçurmakla Siyaset Olmaz"

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Balon Uçurmakla Siyaset Olmayacağını" İfade Ederek, "CHP'nin Kendine Hayrı Yok. CHP Kendi Meşruiyet Krizini Aşamıyor, CHP'nin Peşine Takılmak Kimseye Hayır Getirmez' Dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "balon uçurmakla siyaset olmayacağını" ifade ederek, "CHP'nin kendine hayrı yok. CHP kendi meşruiyet krizini aşamıyor, CHP'nin peşine takılmak kimseye hayır getirmez'' dedi.

Erdoğan, Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

CHP'nin ve diğerlerinin Türkiye'de bir dikili ağaçlarını bulunmadığını ileri süren Erdoğan, ''Bizden eser mi istiyorsunuz? İşte buyurun Karadeniz Sahil Yolu, yaptığımız okullar, hastaneler, toplu konut ve tarımda attığımız adımlar bunun ispatı'' dedi.

Karadeniz'i turizm merkezi haline getireceklerini anlatan Erdoğan, ''CHP'nin buralara bir çivi bile çakmadığı'' iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine de değinen Erdoğan, CHP'nin oylamada ''Meclise gelmediğini ve kapıları kendi milletvekilleri içeriye girmesin diye tuttuğunu'' söyleyerek, şöyle devam etti:

''Bu CHP, adalet terazisine bile taş koydu. Konu yargıda, Anayasa Mahkemesi'nde. Tehdit salıyor Sayın Baykal, diyor ki 'eğer bizim itirazımız istikametinde oradan bir karar çıkmazsa o zaman Türkiye'de çatışma çıkar.' Şu hale bak, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından olan bir partinin lideri ne diyor? Ömrü parlamentoda geçmiş, söylediği lafa bak. Niye? Çünkü kendisi milletin iradesinden nemalanmıyor, kurumların iradesinden nemalanıyor da onun için. Sıkıntı burada. Onun için CHP hiçbir zaman milletle barışık olmamıştır. Adının halk olmasına bakmayın, hikaye ve onun için de tek parti dönemi hariç bu ülkede tek başına iktidar olmadı, olamadı. Niye? Tek partili dönemde ne yaptı biliyor musunuz bunlar? Çok ilginçtir CHP'nin il başkanları illerde valiydi, vali. Bunları bilir misiniz? Bunlar demokrat ya. Bunların cemaziyelevvelleri bu işte.

Türkiye'de işine gelmeyince dümeni demokrasinin dışına kırmayı alışkanlık haline getiren siyasetçiler ne oldu? Anayasa mı değiştirdik, hayır. Aynı Anayasa merhum Özal, sayın Demirel hangi Anayasa ile seçildiyse biz de aynı Anayasa ile bu oylamayı yaptık. Merhum Özal ne almıştı? 263 oy ile seçilmişti. Sayın Demirel ise 244 oy ile sayın Sezer 330 oy ile seçilmişti. Sayın Gül ne aldı? 357 aldı. Şimdi ben kendi kendime sormaya başladım. Acaba 357 mi büyük, 330 mu büyük? Sormaya başladım, 263 mü büyük, 357 mi büyük? Sormaya başladım, 244 mü büyük, 357 mi büyük? Gittim, bazılarına da sordum. Ya, bir yerde bir yanlış var. Dediler ki, 'yok böyle olması' lazım. Sonunda dedim ki, 'hukukta bir ifade var, tashihi karar' derler. Yani kararın düzeltilmesi... Peki Anayasa Mahkemesi'nin üzerinde var mı kararı düzeltecek merci? Yok. Var, bir yer var. Siz, millet. Tashihi karar merci millet. Şimdi biz diyoruz ki millete gidelim.''

Erdoğan'ın, ''E, ne olacak millete gidersek'' diye sorması üzerine de vatandaşlardan, ''400'' sesleri yükseldi. Bunun üzerine, Erdoğan, ''400, 450 mi olsun? Siz ne derseniz o olur. Benim halkım ne derse o olur. Halkım kimi isterse o cumhurbaşkanı olacak, kimi isterse o başbakan olacak, kimi isterse onlar milletvekili olacak'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title