Haberler

Erdoğan: 'Atılan Adımlar Farklı Yerlere Sıçrayabilir'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürünün Görevden Alınmasıyla İlgili Olarak, 'Bu Adım, Daha Farklı Yerlere Sıçrayabilir ' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürünün görevden alınmasıyla ilgili olarak, ''Bu adım, daha farklı yerlere sıçrayabilir '' dedi.

Erdoğan, Ak Yatırım tarafından düzenlenen ''Türkiye Yatırımcı Konferansı'' sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürü ile ilgili kararla ilgili olarak ''Son olay mı, yoksa biriken olaylar mı etkili oldu?'' sorusuna, Erdoğan, ''Bunu son olay olarak söylemiyorum. Bunlar biriken gelişmeler... Bu gelişmeleri Trabzon şehrine, Trabzon halkına mal edemeyiz'' karşılığını verdi.

Böyle bir anlayışın oluşmaya başladığının görüldüğünü ifade eden Erdoğan, ''Trabzon halkımızın huzuru için, Trabzon şehrimizin üzerine sıçratılmaya çalışılan bir kara lekenin ortadan kaldırılması için burada müfettişlerin yapmakta olduğu çalışmanın sağlıklı bir şekilde yürümesi lazım. Onun için bu adım atılmıştır. Bu adım, daha farklı yerlere sıçrayabilir. Onu da söyleyeyim. Bu konuyla ilgili çalışmalar sürecektir'' diye konuştu.

Erdoğan, devletteki ''usulsüz sorgulamaya'' ilişkin sorular üzerine de, burada yetkinin farklı bir şekilde kullanımına bakanlığın müsaade etmediğini ve bununla ilgili soruşturmaların, araştırmaların devam ettiğini söyledi. Erdoğan, ''Neticeleri, en ince teferruatına kadar ortaya çıkacaktır. Ucu nereye varırsa varsın bunların hepsi araştırılacaktır'' dedi.

Bu konuda iktidarıyla, muhalefetiyle herkesin yardımcı olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Devletin kurumları içinde çöreklenmiş bu tür yanlış zihniyetlerin, yanlış anlayışların buralarda kalmaması gerekir. Bugün bunu Ahmet, Mehmet öder, yarın da bunu bir başkasına ödetirler. Hiçbir vatandaşın böyle fatura ödemesine bizler tahammül edemeyiz, fırsat da vermeyiz. Bunun için bakanlığımız gerekeni yapacaktır. Ondan sonra da tabi ki işin yargıya intikal eden süreci olacaktır.''

Başbakan Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile MHP arasındaki gerginliğe ilişkin bir soruya, ''O sorunun aktörü ben değilim. Onunla ilgili herhangi bir açıklama yapmam söz konusu değil'' yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title