Haberler

Erdoğan: "Asla Taviz Vermeyeceğiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Demokrasi ekonomiyle at başı gittiği sürece başarı vardır. Eğer demokraside tavizler başlarsa bilesiniz ki ekonomik çöküntü geliyor demektir. Aynını tersinden de söyleyebiliriz. Ekonomide ilkelerden taviz verirseniz demokraside de aynı sıkıntıyı yaşarsınız'' dedi.

Eskişehir Anemon Otel'de Beyaz Altın Türkiye Girişimcilik Ödülleri törenine katılan Erdoğan'a, Dünya Barış Girişimcisi Özel Ödülü verildi.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, ABD'de başlayan Mortgage krizinin etkisinin Avrupa'ya kadar geldiğini, krizin etkilerinin kısa sürede Türkiye'yi de etkisi altına alacağı şeklinde ''izlenim ve dedikoduların'' bulunduğunu belirtti. Erdoğan, ''Fakat biz 'Türkiye güven ve istikrarla yoluna devam ediyor' dedik'' diye konuştu.

Daha önceki yıllarda Mayıs ve Haziran ayında benzer bir krizin Türkiye'yi de biraz etkilediğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi; "Ama o olumsuz beklentileri büyük ölçüde yaşamadık. Şimdi bu son gelişmelerle yine Türkiye hamdolsun bunlardan çok ciddi şekilde etkilenmedi. Burada yapmamız gereken bir şey var. Bizler asla taviz vermeyeceğiz. Ama sizler de taviz vermeyeceksiniz. Ekonomik kurallardan taviz vermezken ben siz değerli arkadaşlarımdan bir şey daha istirham edeceğim. O da demokratik kurallardan da taviz vermeyeceğiz. Demokrasi ekonomiyle at başı gittiği sürece başarı vardır. Eğer demokraside tavizler başlarsa bilesiniz ki ekonomik çöküntü geliyor demektir. Aynını tersinden de söyleyebiliriz. Taviz vermeyeceğiz. Özellikle girişimcilerimizin bu noktadaki duruşu, aydınlarımızın bu noktadaki duruşu, yazılı ve görsel medyamızın bu noktadaki duruşu... Tüm bunlar çok çok önemli. Burada asla kimse birinin lehine zamanlama yapamaz. Yaparsa kendine de ihanet eder, ülkeye de ihanet eder.''

Özelleştirmeyle ilgili attıkları adımlarla ilgili hala bu işi kavrayamayan anlayışların bulunduğunu kaydeden Erdoğan, ''Hala devlette tüccarlık bekleyen zihniyetin, anlayışın'' olduğunu ifade etti.

Erdoğan, ''İç politika için de, dış politika için de, ekonomi için de, hep 'istikrar' dedik, 'güven' dedik, bu zedelenmesin. Eğer zedelenirse ülkeye yazık olur milletimize yazık olur. Girişimcilerimize, sizlere yazık olur'' dedi.

Törende daha sonra Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Nur Meral, Başbakan Erdoğan'a ''Dünya Barış Girişimcisi Ödülü'' verdi.

Törende Başbakan Erdoğan da ''Yılın Girişimci İşadamı Ödülü''nü Ferit Şahenk'e, ''Yılın Girişimci İş Kadını Ödülünü'' Pınar Eczacıbaşı'na, ''Yılın İnovasyon Ödülü''nü Türk Telekom A.Ş yetkilisine, ''Yılın Bürokratı Ödülü''nü THY Genel Müdürü Temel Kotil'e, ''Yılın Sivil Toplum Kuruluşu Ödülü''nü TESEV'e, ''Eskişehir Marka Katkı Ödülü''nü Cemalettin Sarar'a, ''Dünya Spor Girişimcisi Ödülü''nü Kenan Sofuoğlu'na verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de ''Prof. Dr. Sabahattin Zaim Bilim Ödülü''nü, Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Öztürk'e verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title