Haberler

Erdoğan: "Artık Geceyarısı Ekspresi ile Anılan Türkiye Yok"

Başbakan Erdoğan, İktidarlarının Türkiye'yi Getirdiği Noktanın 4 Yıl Önce Hayal Bile Edilemediğini, Artık Türkiye'nin Dünyadaki İmajının Tamamen Değiştiğini Belirterek, "Unutmayalım Ki Biz Bugünlere, 'Gece Yarısı Ekspresi'yle, Ekonomik Krizlerle, Demokratik Zaaflarla Anıldığımız Günlerden Geldik" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi getirdikleri noktanın iktidara geldikleri 4 yıl önce hayal bile edilemediğini belirtirken, “Bugünlere, gece yarısı ekspresi ile anıldığımız günlerden geldik” dedi.

Başbakan Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında son dönemde kalkınma yolunda büyük adımlar attıklarını, atmaya devam ettiklerini söyledi. “Şimdi geldiğimiz noktayı dört yıl önce bazıları hayal bile edemiyordu” diyen Erdoğan, eski dönemlerin kriz ve kaos ortamından kurtularak çok önemli hedefleri yakaladıklarını, ciddi başarılar elde ettiklerini, bunun her türlü göstergeden okunabileceği gibi günlük hayattan da görülebileceğini ifade etti. Erdoğan, ünlü Gece Yarısı Ekspresi filmine de gönderme yaparak şöyle dedi:

ARTIK DEVRALDIĞIMIZ TÜRKİYE YOK

“Ama daha da güzeli, bu gerçeği Türkiye’nin bütün dünyada hızla yükselen grafiğinde, itibarında görmemizdir. Açık, net söylüyorum. Türkiye artık bizim devraldığımız o eski Türkiye değildir. Bazıları görmek istemese de, sizlerin görmenizi engellemeye çalışsa da gerçek budur. Artık Türkiye’nin imajı değişmiştir. Türkiye artık kabuk değiştiren bir ülkedir. Unutmayalım ki biz bugünlere ‘gece yarısı ekspresi’yle, ekonomik krizlerle, demokratik zaaflarla anıldığımız günlerden geldik. Memnuniyetle ifade edebilirim ki Türkiye, bugün bütün dünya için bir ilgi odağıdır, bir cazibe merkezidir.”

ZENGİNLİK İÇİN İÇ BARIŞ

Erdoğan, barışı sağlamadan gelir adaletsizliklerini gideremeyeceklerini, refahı yaygınlaştıramayacaklarını belirtti. Erdoğan, “Bütün dünya ülkelerine bakın. Göreceksiniz ki nerede müreffeh bir toplum varsa, mutlaka kendi içinde barışıktır. Aynı şekilde kendi içinde kavgalı hiçbir toplumda da refahın oluşmadığını göreceksiniz” dedi.

İSTANBUL ADETA BİR ÜLKE GİBİ

Erdoğan, İstanbul’un trafik sorununa da değindiği konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorunun çözümü için çok yoğun çalışmaları bulunduğunu söyledi. Erdoğan, “Unutmayalım İstanbul, her gün 600-650 aracın trafiğe girdiği adeta ülke gibi şehir. Ve İstanbul’da belediye başkanlığı yaptım. Sıkıntılarını biliyorum” diye konuştu. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun koordinatörlüğünde yeni bir çalışma başlattıklarını bildiren Erdoğan, bu çalışmayla merkezi yönetim olarak belediyenin yaptıklarına nasıl katkı sağlayabileceklerini karara bağlayacaklarını kaydetti. Erdoğan, İstanbullu vatandaşlardan da özellikle yol genişletme çalışmalarında belediyeye yardımcı olmalarını isterken, “Arzumuz İstanbulumuzu ulaşımda çok daha rahat hareket edebilir bir şehir haline getirelim” dedi.

Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu’daki sel faciası sonrası bölgeye yapılan yardımlara da değinirken, bugüne kadar sadece valiliklere gönderilen nakit yardımın 5.5 trilyon civarında olduğunu bildirdi. Erdoğan, KOBİ’lerin borçlarının yapılandırılması konusunda yaptıkları Anadolu Yaklaşımı düzenlemesi hakkında da bilgi verdikten sonra konuşmasını şöyle tamamladı:

DURMAK YOK

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title