Haberler

Erdoğan: Aramızda Darbe Çığırtkanları Var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Aramızda Ne Yazık Ki Siyasetin İçinde Olup ve Dışından Katkı Sağlayıp Darbe Çığırtkanları Var. Bu Ülke Bunların Hiçbirinden Bugüne Kadar Bir Şey Kazanmadı ve Bundan Sonra da Kazanmayacak' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Aramızda ne yazık ki siyasetin içinde olup ve dışından katkı sağlayıp darbe çığırtkanları var. Bu ülke bunların hiçbirinden bugüne kadar bir şey kazanmadı ve bundan sonra da kazanmayacak'' dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneğinin (ASKON) Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, ''Pazartesi günü inşallah yeni rakam açıklanacak. Tahminim o ki, Türkiye 650 milyar dolarlık bir milli gelire ulaşmış olacak. AB bazlı açıklanacak rakamla bu artık Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) olarak tespit edilecek, milli gelir olarak değil'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi bozmaya gayret edenler var. Aramıza fitne, fesat karıştırmak isteyenler var. Aramızda ne yazık ki, siyasetin içinde olup veya dışından katkı sağlayıp darbe çığırtkanları var. Bu ülke bunların hiçbirinden bu güne kadar bir şey kazanmadı, kazanamadı ve bundan sonra da kazanmayacak. Tam aksine geri gidecektir. Bu tür adımlarda kaybeden Tayyip Erdoğan olmaz, o çığırtkanlar olur. Bu ülkeyi eğer düşündüklerini söylüyorlarsa, sorumlu davransınlar. Bundan başka bir yol yok. Eğer ülkem kazanacaksa, milletim kazanacaksa, biz kaybetmeye hazırız diyorum. Milletin emanetini taşıyanın, sırtında yumurta küfesi taşıyanın sağduyuyla hareket etmekten başka bir seçeneği olamaz. Biz herkesten fazla sorumluluğumuza müdrikiz. Ve herkesten fazla da duyarlı olmaya gayret ediyoruz. Bu davranışımızı da asla değiştirmeyeceğiz.''

Erdoğan, böyle bir dönemde ülkenin gündemine farklı konuların gelmiş bulunmasının üzücü olduğunu belirterek, siyasi partilerin kapatılması anlayışının aslında milli iradeye karşı takınılmış bir tavır olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Tespitim budur. Sivil toplum örgütlerinin bir çalışması var. Bunu memnuniyetle izlediğimizi söyledim ama geri adım atmak mantığını kabul etmek mümkün değil. Yani geri adım atmak... Neden, niçin, nasıl, konu ne? Bunu görmek lazım. Tayyip Erdoğan olarak benim bir yanlışım varsa bu söylenir. Ben o yanlışımdan geri adım atmayı kesinlikle kabul ederim. Eyvallah... Ama ortaya somut bir şey konmadan herkes geri adım atmalı... Niçin? Bunun içeriğini bir doldurun bakalım, bir görelim.

Çok açık, net söylüyorum; sivil toplum örgütlerinin bu çalışması güzeldir. Bir şeyi sanki böyle ıskalıyorlar. Kızmasınlar, Tayyip Erdoğan her zaman faturasını böyle kesiyorlar. Ama böyle maalesef, bir siyasi zihniyetin yanlısı olan medya bu işi teşvik etmiştir ve bugünlere getirmiştir. 'Efendim germeyelim, germeyelim' diye diye, geriyorsunuz. Bakıyoruz ki, sağdan, soldan, karşıdan, arkadan... Size serbest, bize sus. Yok öyle bir şey. Söylüyorum, 'Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum'. Açık, net söylüyorum; kimse bize laiklik konusunda bir olumsuz yaftası yapıştıramaz. Kimse bize demokrasi konusunda bir yanlışlık, bir yanlış yaklaşım yaftası yakıştıramaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin, ülkemizin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak 5,5 yıldır dünyada itibarını yükselttik.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title