Haberler

Erdoğan Ankara Saldırısıyla İlgili Konuştu: Muhakkak Bir Hata Bir Eksik Vardır

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretler için Türkiye'de bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Ankara'daki saldırıda güvenlik zafiyeti var mı" şeklinde soruya "Bakanız bu tür faaliyetlerin içerisinde özellikle terör ve terörle mücadele noktasında hiç bir zafiyet olmaması iddiasını ben çok yüksek tonda bir yaklaşım olarak görürüm. Muhakkak ki bir hata eksiklik vardır. Ama bunun boyutu ne kadardır bu incelemeler esasında ortaya çıkar. Burada el ovuşturmadan öncelikle bizim neticeye gitmemiz lazım" dedi.

SURİYE'YE DİKKAT ÇEKTİ

Erdoğan açıklamasının devamında "istihbarat örgütünün vermiş olduğu ülkemize girerek ülkemizde değişik eylemlerde bulunmaya yönelik hazırlıkların yapıldığı bunun Suriye kaynaklı olduğuna dair bazı istihbaratlar var. İstihbarat örgütleri size bunu taşır. Bunu nereden alır. Zaman zaman dinlemelerden insani istihbarattan teknik takiple alır bunların bir çok yöntemleri vardır." şeklinde konuştu.

DEVLET DENETLEME KURUMU'NA TALİMAT

Erdoğan olayla ilgili "Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdim. Saldırıyla ilgili hiçbir ihtimalin göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli bölümler şöyle:

"ANKARA GARI'NDAKİ HADİSE BİZİM İÇİN SINAMADIR"

Biz terörü, kendini nasıl tanımladığına, hangi ismi kullandığına, söylemine, yöntemine göre tasnif etmiyoruz, sadece bu sıfatla adlandırıyoruz. Meseleye bu şekilde yaklaşmayan, terör karşısında, terör örgütleri karşısında çifte standart kullanan herkes, açık söylüyorum, teröre destek vermektedir. Biz, ölümler arasında ayrım yapmadığımız gibi, katiller arasında da, terör örgütleri arasında da ayrım yapmıyoruz. Tüm terör örgütleri bizim nezdimizde aynı derecede cani, aynı derecede ahlaksız, aynı derecede kötüdür. Biliyoruz ki diğer terör olayları gibi, Ankara Garı'ndaki hadise de bizim için bir sınavdır, bir sınamadır. Allah'ın yardımı, güvenlik güçlerimizin çalışmaları ve milletimizin dirayetiyle, bu sınamadan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum.

"DEVLET DENETLEME KURUMU'NU GÖREVLENDİRDİM"

Ülkemizde faili meçhuller dönemi uzun yıllar önce kapandı. Diğer olaylar gibi bu hadise de titizlikle araştırılıyor, araştırılacak. Eylemi yapanlarla ilişkiler belirlenecek, suçlular adalete teslim edilecektir. Hükümetimiz bu çalışmaları sürdürüyor. Aynı şekilde Cumhurbaşkanı olarak ben de şu anda Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdim ve Devlet Denetleme Kurulumuz da bu konuyu ayrıca onlarda farklı bir bakış açısından ele almak suretiyle Anayasamızın 108'inci maddesinin verdiği yetki ve görevi istinaden kapsamlı bir inceleme ve araştırma yapılmasının talimatını verdim.

"KASIM GÜZELLEMELERİ YAPANLARI İBRETLE İZLEDİK"

Hayatlarını kaybedenlerin kanları dahi kurumamışken olay yerine gidip seçim gününü işaret edenlerin kendilerince romantik Kasım güzellemeleri yapanları, yaşanan acıları siyasete alet edenleri ibretle izledik. Henüz cenazeler toprağa verilmeden eylem çağrısında bulunanların, hayatı durdurma kampanyası başlatanların iki yüzlülüklerine hep birlikte şahit olduk. Elbette birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma içinde olmamız gereken bir günde kendilerine uzatılan eli anlamsızca, sorumsuzca havada bırakanları da unutmuyoruz. Bu tutumların, bu tavırların hepsinin de teröre, terör örgütlerine hizmet ettiğinin bilinmesini istiyorum.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Yilmaz Mobil-IOS:

Akp akp akp

27
47
yanıtYanıtla
Big babooo:

Seni bize Allah gönderdi sayin Cumhurbaskanim sonuna kadar seninleyiz ölene kadar.

24
33
yanıtYanıtla
HDP:

Tek çare HDP

18
33
yanıtYanıtla
Vatanını sev hain olma:

Reis dogrusun ama fitne fesat hain dalkavuk cok bukadar hainin oldugu ülkede yinede yikilmadin ayaktasin Gercek lider Allah yardimcin olsun saygilar

25
15
yanıtYanıtla
54:

ASLINDA HER SANA UZTAN EL HAVADA BIRAKTIN SADECE BİRİNİN ELİNİ TUTTUN ODA ŞEYTAN

15
23
yanıtYanıtla
antipkk:

Tek Seytan olanlar Terör Örgütlerine Destek olanlardir PKK ve ISID gibi. . .

yanıt3
yanıt0
Akpkkabd katilMobil-IOS:

Eksik sende sen git cunta

14
12
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title