Haberler

Erdoğan: "Anayasal Düzene Uygun Hareket Edenlere Kapımız Açık"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Artık Geçmişin Yanlışlarından Ders Çıkararak Yeni Bir Sayfa Açılması Gerektiğini Belirterek, 'Gönlünde Türkiye Sevdası Olan, Halka Hizmeti Amaç Edinen, Milli İradeye Saygı Duyan, Anayasal Düzene Uygun Hareket Eden Herkese, Her Siyasi Partiye Kapımız Açıktır, Gönlümüz Açıktır' Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, artık geçmişin yanlışlarından ders çıkararak yeni bir sayfa açılması gerektiğini belirterek, ''Gönlünde Türkiye sevdası olan, halka hizmeti amaç edinen, milli iradeye saygı duyan, anayasal düzene uygun hareket eden herkese, her siyasi partiye kapımız açıktır, gönlümüz açıktır'' dedi.

Erdoğan, AK Parti genel merkezindeki toplantıda milletvekilleriyle bir araya geldi.

Türkiye'nin 22 Temmuz'da genel seçimlerini tamamladığını, milli iradenin hür ve şeffaf bir ortamda sandıklara yansıdığını söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin demokrasinin önemli bir sınavını başarıyla verdiğini ve ulaştığı olgunluk seviyesini tüm dünyaya gösterdiğini kaydetti.

Erdoğan, 22 Temmuz seçimleriyle Türkiye'nin büyük bir ferahlığa kavuştuğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Kurumsallaşan, kitlesel demokrasinin çıtası daha da yükselmiştir. Unutmayalım ki oy kullanmak ülkenin, milletin iradesine, kendi iradesini katmaktır. Milletimiz bunu başarmıştır. Dolayısıyla temsil ettiğimiz, vekaletini aldığımız irade milletimizin iradesidir. Unutmayın ki bizler sadece bize oy verenlerin değil, 70 milyon vatandaşımızın temsilcileriyiz. Türkiye'yi bu büyüklük içinde düşünerek siyaset yapacağız ve hiçbir zaman taassupla, tarafgirlikle, hizipçilikle siyaseti o dar koridorlara mahkum etmeyeceğiz. Bir kez daha şunun altını çizmek istiyorum; 70 milyon vatandaşımızın emaneti omuzlarımızdadır.''

Başbakan Erdoğan, 81 ile her zaman aynı şuurla, aynı idrakle yaklaştıklarını ve 780 bin kilometrekarede asla bir ayrımcılığa gitmediklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin bu performansının Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Anlamlı, anlamlı diyorum çünkü, milletimizin kendisini kimin şefkatle kucaklayabileceğini bildiğinin ifadesidir bu. Şimdi değerlendirilmeler yapılıyor. Birçok şeyler söyleniyor. Bakıyorsunuz, siyasette hakikaten yıllarını vermiş, siyasette çok ter dökmüş insanlar, AK Parti'yi yüzde 47'ye sıkıştırıp, öbür taraftan 'yüzde 53'ü ne yapacaksınız?' diye yeni yeni bazı yorumlar getirmeye başladı. Maalesef bunlar hesap da bilmiyor. Bakın, Türkiye'de bir defa şu gerçeği bu insanların görmesi lazım. Kendinizi fazla zorlamayın. Bu seçimde yüzde 84 oy kullanılmıştır. AK Parti bu yüzde 84 kullanılan oyun yüzde 47'sini almıştır. Eğer yüzde yüz üzerinden bunun hesabını yapacak olursanız, AK Parti'nin aldığı oy yüzde 55.4'tür. Kusura bakmasınlar, bu hesabı biz de biliyoruz.''

Erdoğan, AK Parti'nin izlediği birlik siyasetiyle Türkiye'nin sigortası olduğuna da ortaya koyduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title