Haberler

Erdoğan, Amerika'da Öldürülen 3 Müslüman İçin Obama'ya Seslendi: Neredesin Başkan

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de üç Müslüman gencin öldürülmesiyle ilgili Obama'nın açıklama yapmamasının manidar olduğunu söyledi, "Sayın başkan, neredesiniz?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de üç Müslüman gencin öldürülmesiyle ilgili Başkan Barack Obama'yı sessiz kalmasını eleştirdi ve çağrıda bulundu. Erdoğan şunları söyledi:

"Amerika'ya yakın olduğum için buradan belirtmem gerekiyor. Ben Sayın Obama'ya sesleniyorum, 'Neredesin Başkan' diyorum. Dışişleri Bakanına, Biden'e sesleniyorum 'Neredesiniz' diyorum. Biz siyasiler, ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz. Tavrımızı ortaya koymak zorundayız. Çünkü halk size oylarını verirken 'Benim can güvenliğimi, mal güvenliğimi sağlayacaksın' diye veriyor. Eğer siz, bu tür bir olay karşısında sessiz kalırsanız, dünya da size her zaman sessiz kalacaktır ve diyorum ki; unutmayın, dünya 5'ten büyüktür."

"KARŞILIKLI VİZELERİ KALDIRALIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meksika ile ikili ilişkilerin geldiği noktayı vurgulayarak şunları söyledi;

"Daha önce 2 kez başbakan olarak buraya gelmiştim, bu üçüncü ziyaretim. 2 ülke ilişkilerini en geniş manada ele alma fırsatı bulduk. Burada 3 anlaşma yaptık. Ortak deklarasyonu imzaladık. 12 yıl önce aramızdaki ticaret hacmi çok komikti, 1,2 milyon dolardan, 100 kat arttırdık. 2018 yılını gelin her iki ülke olarak kültür turizm yılı olarak ilan edelim, vatandaşlarımızın rahat geliş gidişlerini sağlayalım. Karşılıklı vizeleri kaldıralım teklifi yaptık. Bir an önce THY'nin de buraya gelmesi için yetkili arkadaşlarımız çalışmaları yürütecek. 24 -25 Nisan'da Çanakkale'ye davet ettim, kendileri katılamasa da en düzeyde katılım sağlayacaklarını söylediler.

3 KİŞİNİN ÖLDÜRÜLMESİ OLAYI

Kuzey Carolina eyaletinde Salı akşamı diş hekimliği öğrencisi 23 yaşındaki Deah Barakat, yeni evlendiği eşi 21 yaşındaki Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed Chapel Hill kasabasındaki Kuzey Carolina Üniversitesi Kampüsü'nde başlarına ateş edilerek öldürüldü. Zanlı Stephen Craig Hicks yakalandı.

Gençler, 6 bin kişinin katıldığı cenazenin ardından toprağa verilirken, cinayetin arkasındaki gerekçeler de aydınlatılmaya çalışılıyor. Öldürülenlerin Müslüman, katilin de ateist ve din karşıtı mesajlar veren biri olması durumu akıllara nefret suçu ihtimalini getiriyor.

Cinayetle ilgili soruşturma da sürerken, Chapel Hills kasabası polisi, ilk soruşturmanın otopark kavgasına işaret ettiğini açıkladı. Ancak olayın bir nefret cinayeti olabileceği ihtimali de gözardı edilmiyor. Teslim olan katil zanlısı Craig Stephen Hicks'in sosyal medya üzerinden kendini 'ateist' olarak tanımlaması ve din karşıtı söylemlerde bulunması bu şüpheyi doğurdu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Barack Obama Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500

Yorumlar (233)

İnsanları Aldatmayın Dürüst Olun:

sen önce kendi ülkende içerisinde çocukların ve kadınlarında bulunduğu 30. 000 müslüman vatandaşını öldüren PKK canilerine hesap sor. Kalkmış Meksika’da öldürülen müslümalrın katiline hesap sorcağına. Bu zamana kadar sen nerdesin nerdesin Recep Tayyip Erdoğan. Nerdesin Ak Parti Hükümeti. ülkenizde öldürülen 30. 000 müslümana sessiz kaldınız ve de bu canileri meclise girdirdiniz. Senin derdin ne Recep Tayyip Erdoğan ülkende 30. 000 kişiyi katleden PKK canilerini gözün görmüyor mu. Çocukmu kandırıyorsun. Benim vatandaşım sana inanmış ve sen hal vatandaşımızı kandırmaya aldatmaya devam ediyorsun. Sen ülkende öldürülen 30. 000 kişiye sessiz kaldın. Yüce Allah bunun hesabını sizlere mutlaka soracaktır.

27
27
yanıtYanıtla
KurdoMobil-IOS:

Roboskinin gezi cinayetlerinin ceylanların berkinlerin Hesabını ver sen. Sahtekar bırak Obama'yı

36
14
yanıtYanıtla
tontonMobil-ANDROID:

Helal sana Cumhurbaskanim..Dunya liderisin sen.Seni anlamayan belki de anlamak istemeyenler bi gun gelecek senin onunde saygiyla egilecekler Allah yar ve yardimcin olsun.Turkiye halkinin yarisi senin arkanda...

22
27
yanıtYanıtla
DALE:

Gene dünyanin bir ucundan edebiyat okumus Orda kimse takmaz seni dön yuvana

18
26
yanıtYanıtla
LazolimobilWeb@haberler.com:

Benim verdigim vergilerle ikide bi bos bos geziler yapiyo, bide bos bos konusuyo

25
18
yanıtYanıtla
LazolimobilWeb@haberler.com:

Benim verdigim vergi ile kizi dunyayi dolasiyor. Haram olsun. Haksizlik bu.

28
14
yanıtYanıtla
Ak reisMobil-IOS:

Van munit uzun adam bu oyunlar yalanlar sonuna geldin islam alemi bile çözdü seni

19
19
yanıtYanıtla
emine 61mobilWeb@haberler.com:

Helal sana cumhurbaskanim seni cekemeyenler catlasinda patlasin senin kimsedende korkun olmadiginida biliyoruz

16
20
yanıtYanıtla
zafer:

tayyip ten başka sesi çıkan yok. allah seni her iki alemde de mahçup etmesin. allah senden razı olsun.

21
14
yanıtYanıtla
LazolimobilWeb@haberler.com:

Eeey Obama diyor, milletin can ve mal varliginin teminati bizleriz devletin basindakilrrdir diyor. Daha dun 1 isci olduruldu, kobani yuzunde 50 kisi olduruldu, 30 bin asker sehit edildi. Dalgami geciyor.

20
15
yanıtYanıtla
Tüm 233 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title