Haberler

Erdoğan: "AKP'nin Oyu Yüzde 33"

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisi AKP'nin oy oranının, son yapılan ankete göre cevapsızlar ve kararsızlar dağılmadan yüzde 33 olduğunu söyledi. Erdoğan'ın açıkladığı ankete göre CHP'nin oy oranı yüzde 13.7 görünürken MHP 6.1, DYP ise 5.9 oranında oy alıyor.

Erdoğan CNNTürk'te katıldığı programda bağımsız bir araştırma şirketi tarafından yapılan seçmen eğilimi anketi sonuçlarını açıkladı. Anketin, partisi AKP tarafından yaptırılmadığını vurgulayan Erdoğan, seçmenlerin "Hiçbiri" ve "Kararsızım" şıklarını işaretleyenler ve yanıt vermeyenler oransal olarak dağıtılmadan AKP'nin oy oranının yüzde 33 olduğunu söyledi. Kararsızlar ve hiçbir partiye oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranının da yüzde 30'larda olduğunu kaydeden Erdoğan, ankete göre diğer partilerin oy oranlarını ise şöyle sıraladı: "CHP'nin ciddi bir düşüşü 13.7, MHP 6.1, DYP 5.9 gözüküyor, diğerleri zaten çok çok az. Böyle bir tablo söz konusu."

Erdoğan sonuçları gerçekçe bulup bulmadığı yönündeki soru üzerine, "Arazideki hava, arazideki yapı bunu yansıtıyor. Halkımla buluşmalarımda, iç içe olduğum anlarda ben bunu görüyorum" dedi.

GÜNEYDOĞU'DA AKP OYU ARTIYOR

Erdoğan, Güneydoğu Anadolu'da AKP'nin şu anda birinci parti olduğunu ve oylarını arttırdığını kaydetti. Bu durumun nedenini "sosyo-ekonomik programın hayata geçmiş olması" biçiminde açıklayan Erdoğan, DTP'nin bağımsız adayla seçime girme formülünün de AKP'ye oy kazandıracağını savundu. Erdoğan, DTP'nin bölgedeki oylarında düşüş olduğunu, bağımsız aday çıkarılması durumunda da oy oranını arttıramayacağını öne sürdü. Seçilme hakkına sahip herkesin bağımsız olarak seçime girebileceğini belirten Erdoğan, bölge halkının sorunların çözülmesi için bağımsız adaylar yerine iktidar olma şansı taşıyan bir partiye oy verme eğiliminde olduğunu söyledi.

Erdoğan, bölgedeki DTP'li belediye başkanlarını başarılı bulup bulmadığı yönündeki soruya Başbakan olarak yanıt vermesinin uygun olmayacağını ifade ederek yanıt vermedi. Erdoğan, belediyelerin imkanları söz konusu olduğunda ise "Hiçbir belediye başkanı Ankara'dan para almadığını söyleyemez" diye konuştu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title