Haberler

Erdoğan, AK Parti'nin Yeni Genel Merkezini Tanıttı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yeni genel merkezinin, ''mevcut koşullar göz önünde tutularak'' yarın sade bir törenle açılacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen ile birlikte, haber ajansları, gazete ve televizyonların temsilcilerine, yarın resmi açılışı yapılacak partinin yeni genel merkezini tanıttı.

Medya temsilcileriyle birlikte binayı gezen Erdoğan, toplantı odasında genel merkez binası hakkında bilgiler verdi.

Başbakan Erdoğan, Nisan 2006'da temeli atılan yeni genel merkezin 13 ay gibi kısa bir zamanda tamamlandığını söyleyerek, ''Bu bizim tüm yatırımlarda olduğu gibi hızımızı gösteriyor'' dedi.

Erdoğan, tanıtımını yaptığı yeni genel merkezin açılışının il başkanları ve 550 milletvekili adayının katılımıyla yarın yapılacağını bildirdi.

Erdoğan, ''Sade bir açılış olacak herhangi bir etkinlik söz konusu değil. Mevcut şartları da göz önünde tutarak böyle bir açılış planladık. Sadece kurdele keseceğiz'' diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük partisi olarak nitelediği AK Parti'nin, ulusal ve uluslararası alandan gelen misafirlere hizmetlerini modern binalarında göstermek istediklerini dile getiren Erdoğan, yeni genel merkezde de eski genel merkezdeki mevcut personelin istihdam edileceğini, başka personel alınmadığını ifade etti.

Yeni genel merkezin, ''akıllı bina'' şeklinde yapıldığını anlatan Erdoğan, eski genel merkezinde aynen kalacağını ve siyaset akademisine dönüştürüleceğini bildirdi.

Yeni genel merkezin ''çevreci'' bir anlayışla yapıldığını da ifade eden Erdoğan, yeni genel merkezin arsası hariç 35 milyon YTL'ye mal olduğunu bildirdi.

Erdoğan, Mimar Can Gökoğuz'un binanın özellikleri hakkında bilgi vermesinin ardından medya temsilcilerine binayı gezdirdi.

Binanın terasında Ankara manzarası seyredilirken, medya temsilcileri, Başbakan Erdoğan'a, CHP Genel Merkezine komşu olunduğunu hatırlattı. Erdoğan, ''Siz CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ettiniz. Buradan yararlandınız mı?'' sorusu üzerine, ''CHP'liler, 'Gezip görebilirsiniz' dediler. Arkadaşlarımız da gezdiler'' dedi.

Zaman zaman medya mensupları ile şakalaşan Başbakan Erdoğan, ''Bina depreme dayanıklı mı?'' sorusuna, ''Dayanıklı'' yanıtını verdi. Erdoğan, ''Siyasi depreme dayanıklı mı?'' sorusu üzerine de, ''Hepsine dayanıklı'' dedi.

Başbakan Erdoğan'a, binanın dış cephelerinde, duvarlarında ve koridorlarında yoğun olarak kullanılan iç içe geçmiş iki kareden oluşan ''8 Köşeli yıldız'' motifi ile ilgili sorular da soruldu. Başbakan Erdoğan, 8 köşeli yıldızın ''Selçuklu'' motifi olduğunu ve ''adalet'' anlamı taşıdığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title