Haberler

Erdoğan: 'AK Parti Merkez Partisidir'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'yi Aşırı Uçlarda Gezen, Radikal Bir Hareket Gibi Göstermenin Doğru Olmadığını Belirterek, 'AK Parti, Tüm Türkiye'yi Kucaklayan Bir Merkez Partisidir' Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'yi aşırı uçlarda gezen, radikal bir hareket gibi göstermenin doğru olmadığını belirterek, ''AK Parti, tüm Türkiye'yi kucaklayan bir merkez partisidir'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Mardin Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti'nin kuruluşundan 1.5 yıl sonra yapılan genel seçimlerde iktidara yüzde 34 oy olarak geldiğini hatırlattı. Erdoğan, 22 Temmuz 2007'de yapılan seçimlerde de yüzde 47 oy alarak iktidarlarına devam ettiklerini ifade etti.

Yola çıkarken 70 milyon vatandaşa ''şucudur, bucudur'' diye bakmadıklarını, insan olarak değer verdiklerini kaydeden Erdoğan, felsefelerinin ''yaradılanı yaradandan ötürü sevmek'' olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, bugünkü Türkiye'nin AB ile müzakerelere başlamış, demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti anlayışını kökleştirmiş bir Türkiye olduğunu belirterek, "Bugünkü Türkiye, demokratik ve ekonomik istikrarını sağlamış, dünyanın zirvesine yürüyen bir ülkedir. Kimse Türkiye'yi geri götüremez. Kimse Türkiye'yi üçüncü sınıf ülke gibi gösteremez. Biz, gecesini gündüzüne katıp milletine, ülkesine, bayrağına kendisine adamış bir partiyiz. Bunun için yola çıkarken (tek millet, tek bayrak, tek devlet) dedik. Milletimiz artık, kendisini küçümseyenlerin ürettikleri karanlık senaryolara inanmayacak kadar aydınlanmıştır. AK Parti'yi aşırı uçlarda gezen, radikal bir hareket gibi göstermek doğru değil. AK Parti tüm Türkiye'yi kucaklayan bir merkez partisidir. Türkiye'nin her şehrinde her bölgesinde varlık gösteren bir parti. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinde ona yakışanı yapmak AK Parti'ye nasip olmuştur. Biz seçkinci bir parti değiliz. Bu parti milletin, gönlünden, ruhundan doğdu, bu partinin patronu millettir, millet. Bunu böyle biliniz" dedi.

Erdoğan, konuşmasında adaletin herşey olduğunu belirterek, "Ve buna her zamankinden çok daha muhtacız. Ama biliyorsunuz ki merhamet de çok güzel bir şey, sevgi çok güzel birşey. Mardin'de şu anda farklı kimlikler var mı? Var. Farklı inanç grupları var mı? Var. Bir arada yaşayabiliyorlar mı? Yaşayabiliyorlar. İşte bu bize medeniyetin yüklemiş olduğu misyondur. Öfkeyle değil sevgiyle, çatışmayla değil muhabbetle, karşı karşıya gelerek değil kardeşlikle, yan yana, omuz omuza, el ele bu ülkenin yarınlarını hep birlikte sağlayacağız" diye konuştu.

Kongre, Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Partililer, kongreye yoğun ilgi gösterdi. Erdoğan, yoğun tezahüratlar altında konuşmasını yaptı.

Salonda bulunanlar zaman zaman ''AK Parti'ye uzanan eller kırılsın'' ve ''Seninleyiz her zaman, Recep Tayyip Erdoğan'' biçiminde sloganlar attılar.

Kongreye, Mardin'deki Deyrülzafheran Manastırı Metropoliti Nuri Saliba Özmen de katıldı.

Kongrede ayrıca, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hakan Tütüncü de bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title