Haberler

Erdoğan: AK Parti Anayasası Yapmıyoruz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz AK Parti Anayasası Yapmıyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasasını Yapmak İçin Bu Yola Koyulduk' Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz AK Parti anayasası yapmıyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasını yapmak için bu yola koyulduk'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı basın toplantısında, hiç aceleye getirmeden, yeterince tartıştıktan sonra yeni Anayasa taslağının olgunlaştırılarak TBMM'ye yeni bir Anayasa teklifi olarak sevk edileceğini bildirdi.

''Şu anda öyle bir şey yok. Meclis'e AK Parti böyle bir tasarıyı göndermiş değil. Kendi içinde böyle böyle bir hazırlık yapıyor'' diyen Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu hazırlığı kalkıp çok faklı beyanlarla farklı yerlere çekmek, asıl yanlış olan budur. Şu anda biz öğretim üyelerimizin hazırlığı üzerinden yapılan tartışmaları da yine olumlu gelişmeler olarak görüyoruz. İstiyoruz ki; burada herkes bir katkıda bulunsun. Katkıda bulunması gerekenler, daha önlerine böyle bir metin gelmeden kalkıp ta top ateşine tutmaları ilginçtir. Yeni Anayasamızın en geniş uzlaşmayla ortaya çıkmasını ben de şüphesiz ki herkes gibi arzu ediyorum.

Bununla beraber tabi ki erken başlayan bu tartışmaları, manipülatif olduğu, daha ilk taslak ortaya çıkmadan, yeni Anayasa çalışmalarını mahkum etmeye, adeta doğmadan boğmaya yöneldiği için aynı zamanda da mahsurlu buluyorum.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title