Haberler

Erdoğan'dan Almanya'ya PKK Tepkisi: Sen Nasıl Devletsin?

Güncelleme:

Erdoğan, Türk vatandaşlara saldıran teröristler için Almanya'ya sert çıktı: PKK terör örgütü havalimanında vatandaşlarımızı tekme tokat dövüyor, Alman polisi izliyor. Sen nasıl devletsin?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlar toplantısında son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar Afrin operasyonunun devam edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 44. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

"OPERASYON DEVAM EDECEK"

Erdoğan, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar Afrin operasyonunun devam edeceğini açıkladı. Erdoğan "5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silahla donatılan terör örgütünün son mensubu da etkisiz hale getirilene kadar bu operasyon devam edecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Bu ay sonu itibarıyla muhtarlarımızla buluşmamızın 3. yılını geride bırakıyoruz. Ülkemiz ve dünya tarihinde örneği olmayan geniş tabanlı kucaklaşmaya eşlik ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Ülkemizdeki 50 bin muhtarın tamamıyla bir araya gelene kadar bu buluşmalarımızı sürdüreceğiz.

"AFRİN ADIM ADIM KONTROL ALTINA ALINIYOR"

Yine tarihi bir hadiseyi tüm sıcaklığı yaşadığımız şu günlerde sizlerle dertleşmek üzere bir aradayız. Afrin'i teröristlerden temizlemek için başlattığımız ve Zeytin Dalı adını verdiğimiz operasyon başarıyla sürüyor. TSK'ya ait birliklerle bölgenin asli sahipleri olan Suriyeli kardeşlerimizden oluşan ÖSO unsurları adım adım Afrin'i kontrol altına alıyor. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu operasyon devam edecek. "

ALMANYA'YA SERT ÇIKTI: SEN NASIL DEVLETSİN?

Erdoğan, havalimanında Türk vatandaşlara saldıranlar teröristler için Almanya'ya sert çıktı. Almanya'nın Hannover-Langenhagen Havalimanı'nda, izinsiz gösteri yapan terör örgütü PYD/PKK yandaşlarının Türk yolculara saldırmasına tepki gösteren Erdoğan, "Dost Almanya'ya bakın. PKK terör örgütü havalimanında bizim vatandaşlarımızı tekme tokat dövüyor ama Alman polisi izliyor. Nasıl oluyor mu? Nereye kadar? Bugüne kadar bunları yuttuk yuttuk. Hep söylenen şey yargı var. Tamam da bu nasıl hukuk? Oradaki yolcunun yol güvenliği yoksa sen nasıl devletsin?" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Almanya Afrin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title