Haberler

Erdoğan: "301'in Tümden İptali Diye Bir Şey Yok"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tck'nın 301'inci Maddesinin Tümden İptalini Düşünmediklerini Belirterek, 'Ama Değişiklik Noktasına Gelince Bu Konuda Ben Daha Önce de Söyledim, (Değişikliğe Varız) Dedim ve Neyin Nasıl Değişmesi Gerekir, Bu Noktada Her Türlü Teklife Varız' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TCK'nın 301'inci maddesinin tümden iptalini düşünmediklerini belirterek, ''Ama değişiklik noktasına gelince bu konuda ben daha önce de söyledim, (değişikliğe varız) dedim ve neyin nasıl değişmesi gerekir, bu noktada her türlü teklife varız'' dedi.

Erdoğan, Etiyopya'ya hareketin önce, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinin TCK'nın 301'inci maddesinin tamamen kaldırılmasına yönelik önerilerinin hatırlatılması üzerine "Bize tümden iptalini teklif edenler, bunu şu anda ülkelerinde uygulayan, biliyorsunuz birçok ülkeler var... Ve 301'in içerisinde gerek birinci, gerek ikinci fıkrasında geçen maddeleri çok iyi değerlendirmeleri gerekir. Bu maddeleri bir defa görmemezlikten gelemezsiniz. Değerlendirirlerse yaptıkları teklifin çok çok tutarlı olmadığını görecekler. Ama değişiklik noktasına gelince bu konuda ben daha önce de söyledim, (değişikliğe varız) dedim ve neyin nasıl değişmesi gerekir, bu noktada her türlü teklife varız. 301'i bu noktada ele alabiliriz" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü'nün değiştirileceği yönünde iddialarla ilgili Erdoğan, "Olmayanı bize sormayın. Bunlar hassas konular, ciddi konular. Eğer olması gereken bir şey varsa, zaten hemen onun adımını atarız. Aynen Trabzon'da duyduğunuz gibi, onda da duyarsınız" diye konuştu.

Erdoğan, "Irak milli petrol şirketi Somo'nun Irak'a petrol ürünü taşıyan Türk firmalarının işe devam etmeleri için Kuzey eyalet yetkilileriyle temasa geçmeleri yönünde yazı gelmiş. Bu konuyla ilgili hükümetinizin görüşü nedir?'' sorusuna, "Biz Irak'a sıkıntılı döneminde sürekli olarak akaryakıt noktasında desteğimizi verdik. Zaman zaman ödemeler noktasında sıkıntılar çıkınca da ödemeler noktasındaki sıkıntılar nedeniyle karşılıklı olarak bazı görüşmeler yapıldı. Şu anda bu yaşanan olay bundan başka bir şey değildir. Böyle bir yazı yok. Tam aksi, bir defa merkezi hükümet tam olarak, Sayın Maliki buraya geldiğinde de bunlar konuşulmuştur, kısa süre önce Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı geldiğinde de bu konuları konuştuk. Bu konularla ilgili muhatap kesinlikle merkezi hükümettir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title