Haberler

Erdoğan: "301'i Değiştirmeye Varız Kaldırmaya Yokuz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 301'inci Madde Konusunda, Batıda Sosyal Demokratları Yanlarına Aldıklarını Ancak Türkiye'deki Sosyal Demokratları Yanlarına Alamadıklarını Belirtti. Erdoğan, "Ülkemizdeki Sivil Toplum Örgütlerine Diyoruz Ki Düşünceniz Ne Olursa Olsun Bize Teklifinizi Getirin. Biz Bunu Değiştirmeyi Varız Ama Kaldırmaya Derseniz Kaldırmaya Yokuz" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 301'inci madde konusunda, Batıda sosyal demokratları yanlarına aldıklarını ancak Türkiye'deki sosyal demokratları yanlarına alamadıklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan Antalya-Belek Cornelia De Luxe otelde gerçekleşen Turizm Zirvesi'ne katıldı.

Dikey mimarinin, beton kalıplarıyla insan ruhuna zulmedildiğini söyleyen Erdoğan, betonlaşmanın hiçbir zaman insan ruhuyla doğru orantılı olmadığını belirtti. "Hele hele Allah'ın kulları için yarattığı bu doğayı beton yığınlarıyla katledersek buna yazık olur. Betonlaşma olaylarına artık cidi şekilde izin veremeyiz" diyen Erdoğan, yeşili tehdit eden unsurlar noktasındaki dikey yapılandırmalara müsade etmeyeceklerini, yeşili koruyan girişimleri desteklemeye hazır olduklarını açıkladı.

Erdoğan, Antalya'da atık suların zamanında denizlere verildiğini ifade ederek, "Burada yüzen olacak, insan burada zehirlenir mi kimse hesabını yapmadı. Atılan bazı adımlarla birlikte artık arıtılmamış su denize dökülmüyor" dedi.

Turizm sektörünün gösterdiği atılımla hizmet sektöründe birinci sıraya yükseldiğini kaydeden Erdoğan, 1980 yılında yabancı ülkelere turistik amaçlı ziyaret eden kişi sayısının 260 milyon iken 2005 yılında bu rakamın 833 milyon kişiye yükseldiğini, 2020 yılında ise dünya genelinde 1 milyoar 600 kişinin seyahat edeceğinin öngörüldüğünü anlattı. Erdoğan, "Bu turistik amaçlı gezilerden kaynaklanan toplam harcama miktarına da baktığımızda yıllık 2 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Turizmi yalnızca ekonomik kalkınmaya katkı sağlayan bir unsur olarak görmüyoruz. Turizmin siyasi, kültürel, dünya halklarını birbirine yaklaştıran boyutu var. Dünya barışına çok önemli bir katkısı var. Küresel barışı konuşuyorsak bunun en önemli altyapısını oluşturan unsur turizmdir. Eğer küresel teröre savaş açacaksak turizmin burada çok önemli yeri var. Terör aynı zamanda turizmin en büyük tehdittir. Turizmin yaygınlaşması bizim için önem arzediyor. Biz kültür ve turizm bakanlıklarını birleştirdik. Bırakın birleştirmeyi kaldırılması gerektiği iddiaları vardı. Bizse turizmin en büyük altyapısını sermayesinin kültür olduğunu söyledik. Attığımız adımlarda daha önce konuşulan deniz-kum-güneş anlayışını çeşitlendirdik. 2 bin vakıf eserin restorasyonu yapıldı. Bunları ayağa kaldırarak uluslararası camiayı buraya çekmeyi amçlıyoruz. Türkiye'nin malesef modern bir kütüphanesi yok. Şuanda yer çalışmalarıyla ilgili İstanbul'da çalışmalar yürütülüyor. Atatürk Kültür Merkezi'yle iligili çalışmanın son safhasına gelindi. Antalya'da da buna benzer atılımlar yapılıyor. İstanbul'un alternatiflerinin olamsı lazım ki bu çalışmaları aynı anda değişik illerimizde yapalım."

Erdoğan, Dünya Turizm Örgütü verilerinde, Türkiye'nin turizm alanındaki yükselen grafiğinin net olarak görüldüğünü bildirdi. Erdoğan, Türkiye'nin 2005 yılındaki 21 milyon 124 bin 886 turist sayısı ile dünya genelinde en çok turist çeken ülkeler arasında 9'uncu, turizmden elde ettği 18.1 milyar dolar gelirle de en fazla gelir elde eden ülkeler arasında 8'inci sıraya yükseldiğini kaydetti.

TÜRKİYE'NİN 2023 HEDEFİ 65 MİLYON TURİST

"Şuandaki talepler geçen yılın ocak ayına göre yüzde 7'lik, şubatta ise yüzde 29'luk atışla ortaya bir yüzde 18'lik iki ay ortlaması koyuyor ki bu güzel bir gelişme. 2007 rezervasyonları ise 2005 ve 2006'nın üzerinde gerçekleşmiş durumda. Dünya Turizm Örgütü önümüzdeki 10 yıl içinde yıllık yüzde 10.2'lik büyüme oranı ile ülkemizin en fazla talep gören turizm merkezi olacağını şuanda öngörüyor. Ama bu bizi rehavete sevketmemeli. Tam aksin işimizi sıkı tutmalıyız. 2023 yılına yönelik hedefimiz 65 milyon turist ve yıllık 85 milyar dolar gelir elde etmek. Bu süreç içinde turizm sektöründe 3 milyon kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Golf sahası saysının artırılması konusunda 30 adet golf alanı ve 14 bin 600 civarında yatak kapasitesinin oluşturulması planlanmış durumda. 6 rakamllardan 7 rakamlılara çıkacak istihdam noktasında sizlerden gayret ve destek bekliyoruz. 7 rakamlı olupta 6 rakamlı görünürse bu tabiki SSK çamlışmalarını yürüten çalışma bakanımızı rahatsız ediyor" diyen Erdoğan, Türkiye'de taş üstüne taş koyanın önende engel olmayacaklarını söyledi.

"301 İLE İLGİLİ TEKLİFLERİNİZİ GÖNDERİN"

Erdoğan 301 ile ilgili olarak ise şöyle devam etti:

"301 konusunda da, Batıda sosyal demokratları yanımıza iyi alıyoruz da Türkiye'deki sosyal demokratları yanımıza alamıyoruz sıkıntı orada. Ülkemizdeki sivil toplum örgütlerine diyoruz ki düşünceniz ne olursa olsun bize teklifinizi getirin. Biz bunu değiştirmeyi varız ama kaldırmaya derseniz kaldırmaya yokuz. Çünkü Avrupa'nın her ülkesinde 301 benzeri muadili kanunlar var. Siz de bize teklifinizi getirin. Ben zaten şuanda kendi çalışmamı yaptırıyorum. O ayrı mesele ama sivil toplum örgütlerinden de bir şeyler gelsin ona göre de meclise bu değişikliği götürelim diyoruz. Şuanda bir grup sivil toplum örgütü daha çok ekonomiyle, sanayi ile , ticaretle ilgili olan sivil toplum örgütleri bir teklifte bulundular, ama öbür tarafta barolar birliği toplantı yaptılar onlar da 'hükümet bize hazırlığını bildirsin biz onun üzerinde düşüncelerimizi bildirelim' dediler. Bu herhalde bu işin yürüyüşüne, bu işin hani argoda biraz farklıdır belki ama raconuna ters. Hükümet hazırlayacak sivil toplum örgütüne verecek. Ne zaman görülmüş böyle bir şey. Siz teklifinizi yaparsınız biz de o teklifi meclisimize götürürüz ve TBMM 'Hani egemenlik kayıtsız şartız milletindir, öyleyse' milletin vekilleri bu çalışmayı yapar ve bu çalışma neticesinde de inşallah arzulanan şekilde çıkarmaya muaffak oluruz." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title