Haberler

Erdoğan 21 İlin Belediye Başkan Adayını Açıkladı: AK Parti'nin İstanbul Adayı Kadir Topbaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 21 ilin belediye başkan adayını açıklarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylarının Kadir Topbaş olduğunu belirtti.Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki Genel Merkez Seçim...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 21 ilin belediye başkan adayını açıklarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylarının Kadir Topbaş olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, toplantıda aralarında İstanbul'un da olduğu 21 ilin belediye başkan adayını daha açıkladı.

Erdoğan adayları açıklarken, adaylarının açıklandığı şehirlerde yapılan hizmetler de 3 dakikalık görüntülerle izlettirildi. Tanıtımda İstanbul'da yapılanlara ise daha geniş bir yer ayrıldı.

Erdoğan İstanbul adayını açıklarken ise "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Eserler ortada bunları anlatmaya vakit yetmez. İstanbul AK Partiyle güzel, inşallah AK Partiyle daha güzel olacak. Çünkü İstanbul'da biz Türkiye'yi görüyoruz" dedi.

-21 ADAY-

Erdoğan'ın bugün açıkladığı adayların isimleri şöyle:

Bayburt Belediye Başkan Adayı; Mete Memiş. (2002 Genel Seçimlerinde AK Parti Bayburt Milletvekili Aday Adayı oldu)

Sinop Belediye Başkan Adayı Hamza İnce. (Eski Sinop Belediye Başkanı)

Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal. (Mevcut Belediye Başkanı)

Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı. (2009 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nde İl Genel Meclis Üyesi, 2011 yılında da Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı seçildi)

Nevşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Ünver. (Mevcut Belediye Başkanı)

Siirt Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş. (AK Parti Siirt İl Başkanı)

Niğde Belediye Başkan Adayı Faruk Akdoğan. (Mevcut Belediye Başkanı)

Kırklareli Belediye Başkan Adayı Selahattin Minsolmaz. (AK Parti Kırklareli İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı)

Edirne Belediye Başkan Adayı Ahmet Günşen. (Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde akademisyen)

Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya. (Memur-Sen İl Başkanlığı görevinde bulunuyor)

Yozgat Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan. (Eski milletvekili)

Çanakkale Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Daniş. (AK Parti Çanakkale milletvekili.)

Çorum Belediye Başkan Adayı Muzaffer Külcü. (Mevcut Belediye Başkanı)

Elazığ Belediye Başkan Adayı Mücahit Yanılmaz. (Ege Genel Müdürü görevinde bulundu)

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman. (2011 yılında AK Parti'den Milletvekili aday adayı oldu)

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel. (AK Parti'den eski milletvekili adayı)- Çorlu Belediye Başkan adayı: Özlem Yemişçi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeki Toçoğlu. (Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı)

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur. (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı)

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Karaosmanoğlu. (Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı)

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe. (Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş. (Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı)

-İSTANBUL'DA TOPBAŞ'LA DEVAM-

AK Parti, İstanbul'da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile devam kararı aldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde sanat ve yapılar konusunda fahri danışmanlığını yapan Topbaş, Kültür Bakanlığı İstanbul 1. Anıtlar Kurulu Başkan Yardımcılığı da yaptı. Topbaş, Fazilet Partisi İstanbul İl Başkan Vekili iken 1999 yerel seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkan adayı oldu ve seçildi. Topbaş, 2004 Yerel Seçimlerinde İstanbul'dan Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı'nı koyarak, bu göreve seçildi. İki dönemdir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Topbaş, üçüncü dönem içinde aday gösterildi.

Bursa'da Recep Altepe ile devam etme kararı alan AK Parti, Sakarya'da mevcut Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu, Kocaeli'de de mevcut Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu aday gösterdi.

Balıkesir'de halen görevde olan MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok'un karşısına AK Parti, Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur ile çıkma kararı aldı.

AK Parti, Muş'ta ise mevcut Belediye Başkanı Necmettin Dede'nin yerine, Feyat Asya'yı aday gösterdi.

AK Parti Niğde'de mevcut Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Çorum'da mevcut Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile yarışa girme kararı alırken Sinop'ta ise CHP'li Belediye alabilmek için eski Belediye Başkanlarından Hamza İnce'yi aday gösterdi.

AK Parti, Nevşehir'de iki dönemdir belediye başkanlığı görevinde olan Hasan Ünver ile devam kararı aldı. Siirt'te halen BDP'li Selim Sadak belediye başkanı olarak görev yaparken AK Parti ise 2014 yerel seçimlerinde başkanlık yarışına Ali İlbaş ile giriyor.

AK Parti'nin mevcut başkan ile devam etmediği illerden biri de Mardin oldu. 2009 seçimlerinde başkan olan Mehmet Beşir Ayanoğlu'nun yerine Vecdi Kahraman aday gösterildi.

AK Parti, Elazığ'da da değişim kararı aldı, iki dönemdir AK Parti'den başkan seçilen Süleyman Selamoğlu'nun yerine Mücahit Yanılmaz'ı aday gösterdi.

AK Parti, Kırıkkale'de de iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Veli Korkmaz'ı değiştirme kararı aldı. Veli Korkmaz'ın yerine, Mehmet Saygılı AK Parti adayı olarak açıklandı.

Yalova'da mevcut Belediye Başkanı Yakup Koçal ile devam edecek olan AK Parti, CHP'nin kaleleri olan Kırklareli'nde belediye başkanlığı yarışına Selahattin Minsolmaz, Edirne'de ise Ahmet Günşen ile girecek.

Erdoğan adayları açıklanmayan diğer illerin belediye başkan adaylarının da yakın zamanda açıklanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kadir Topbaş Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title