Haberler

Erdemli'de Toplu Balık Ölümleri

Mersin'in Erdemli İlçesine Bağlı Limonlu Beldesindeki Cetvel Çayı'nda Yaşanan Toplu Balık Ölümleri, Belde Halkını Endişelendiriyor.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Limonlu beldesindeki Cetvel Çayı'nda yaşanan toplu balık ölümleri, belde halkını endişelendiriyor.

Kaynağını Sülüklük mevkiindeki bataklıktan alarak Limonlu Deresi'yle birlikte Akdeniz'e karışan Cetvel Çayı'nda toplu balık ölümleri görülmeye başlandı. Çayda, başta yılan balıkları olmak üzere, kurbağaların ve yengeçlerin de öldüğü gözlendi. Çevre sakinleri, toplu balık ölümlerinin kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Hanifi Yoğun adlı vatandaş, toplu balık ölümlerinin salı gününden bu yana yaşandığını belirterek, "Doğrusu bu kadar balığın ölmüş olduğunu görünce büyük üzüntü duyduk. Balık ölümleri bilinçsiz tarım ilacı kullanımından kaynaklanıyor olabilir. Ancak sebebi ne olursa olsun, gerçekten üzüntü verici bir durum" dedi.

Toplu balık ölümlerinin yaşandığı bölgede inceleme yapan Çevre Sağlığı Teknisyeni Ramazan Akman da, "Balıklardan aldığımız numuneler laboratuarda incelemeye alınacak. Yapılacak analiz sonucunda balıkların ölüm nedeni kesin olarak ortaya çıkacak" diye konuştu.

Sağlık Grup Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nce gerekli incelemelerin yapılacağını ifade eden Akman, "Yaptığımız ön inceleme sonunda balıkların sivrisinek ilaçlaması yapılmasından dolayı kaynaklandığı kanaatinde değiliz. Balık ölümlerinin tarla ilaçlamasından olabileceği düşünülüyor, ancak kesin sonuç laboratuar incelemesinden sonra ortaya çıkacak" diye konuştu.

Limonlu beldesinde, belediye tarafından bölgede balık tutulmaması ve tutulan balıkların yenmemesi konusunda uyarıcı anonslar yapıldığı bildirildi.

(Oİ-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title