Haberler

Erdemli'de Okul Müdürleri Toplantısı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, Türkiye'nin 16 Milyonu Ortaöğretimde, 4 Milyonu Üniversitede Okuyan Avrupa'nın En Genç Nesline Sahip Bir Ülke Olduğunu Belirterek, "Ancak Dışarıya Satacak Patentimiz Yok. Hedefi Olan Öğrenciler Yetiştirmeliyiz. Ülkemizin Bu Beyinlere Şiddetle İhtiyacı Var" Dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, Türkiye'nin 16 milyonu ortaöğretimde, 4 milyonu üniversitede okuyan Avrupa'nın en genç nesline sahip bir ülke olduğunu belirterek, "Ancak dışarıya satacak patentimiz yok. Hedefi olan öğrenciler yetiştirmeliyiz. Ülkemizin bu beyinlere şiddetle ihtiyacı var" dedi.

Balıbey, Mersin'in Erdemli İlçesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda, okul müdürlerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in talimatıyla ülke geneline dağılarak yeni müfredat değişikliği ve yeni yapılanmalar konularında okul müdürleriyle öğretmenlerini bilgilendirmeye başladıklarını söyledi. Okullarda başarıya gitmenin yolunun müfredat değişikliğinden geçtiğini, bunu Finlandiya ve Güneykore'nin çok iyi bir şekilde gerçekleştirerek, 'marka' ürün üreterek dünya devleri arasına girdiklerini belirten Balıbey, Türkiye'nin de bu yolu takip ederek kaliteli eğitimle yeni markaların üretmesi gerektiğini kaydetti. "Güneykore'ye Türk askeri gitti onları kurtardı, ancak Türkiye kurtardığı ülkenin ekonomisinden ve teknolojisinden geri kaldı" diyen Balıbey, dışarıya hem bilgi hem de marka satmamız gerektiğini söyledi. Balıbey, "6 milyon nüfuslu Finlandiya dünyaya marka satıyor, biz neden satmayalım. İyi markalar çıkartmak için de iyi gençler ve öğrenciler yetiştirmemiz gerekir. Bu da ancak öğretmenlerimizin inanmasıyla mümkün olacaktır" diye konuştu.

Üniversitelerin istenilen seviyede marka ve bilgi üretip satamadığını savunan Balıbey, ABD'nin Arizona Üniversitesi'nin bilgi teknolojisi satarak yılda 15 milyar dolar gelir elde ettiğini öğrendiklerini belirtti. Balıbey, "Bizim üniversitelerimiz bilgi üretip satamıyor. Kalkınmanın yolu bilgi ve teknolojiyi hem içeride hem de dışarıda satmakla mümkün olur" şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde 6 bin 300 fizik ve kimya öğretmeni üzerinde yapılan anket çalışması hakkında da bilgi veren Balıbey, öğretmenlerin fakülteyi bitirdikten sonra yeterli derecede araştırma yapmadıkları, kitap okumadıkları, kendilerini geliştirici toplantılara katılmadıklarının tespit edildiğini belirtti. Balıbey, "Ankete katılan öğretmenlerimize 'eğitimde kendinizi nasıl buluyorsunuz' diye soruyoruz. Çok ilginç bir şekilde 'mükemmeliz' diye cevaplar alıyoruz. Olmaz böyle bir şey. Kendini geliştirmeyen öğretmen mükemmel olamaz. Lütfen kendinizi her konuda geliştirin" şeklinde uyarıda bulundu.

Değiştirilen müfredat programlarının meyvesinin yaklaşık 20 yıl sonra alınabileceğini anımsatan Balıbey, Atatürk'ün 'Muasır medeniyetler seviyesine çıkmanın en önemli unsuru eğitimdir' sözüyle uzun bir yola çıktıklarını, eğitimde kaliteyi yakalamak ve kaliteli markalar üretmek için çok çalışılmasının şart olduğunu vurguladı. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru ile okul müdürleri katıldı.

(Oİ-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title