Haberler

Erdemli'de "Mevlana" Konulu Şiir ve Kompozisyon Yarışması

Mersin'in Erdemli İlçe Belediyesi Tarafından İlköğretim ve Liseler Arası "Mevlana" Konulu Şiir ve Kompozisyon Yarışması Düzenlendi.

Mersin'in Erdemli İlçe Belediyesi tarafından ilköğretim ve liseler arası "Mevlana" konulu şiir ve kompozisyon yarışması düzenlendi.

Belediye Başkanı Musa Mutlu, yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada, Mevlana’nın, Türk İslam tarihinde çok önemli bir yere sahip sahip olduğunu hatırlatarak, “Bugün insanlığın en çok ihtiyaç duyduğu sevgi, saygı ve hoşgörü gibi kavramları zirvelere taşımış ve bugünün dünyasında haklı olduğu takdiri kazanmıştır. 2007 yılı, Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada UNESCO tarafından sevgi, saygı ve hoşgörü yılı ilan edilmiş olup, birçok etkinlikle kutlanmaktadır” dedi.

Gençlerin ve çocukların, Mevlana’nın özünü ve yaşam felsefesini daha iyi anlayabilmelerini teşvik etmek ve araştırmalarını sağlamak amacıyla yarışmayı düzenlediklerini ifade eden Mutlu, “Gençlerimizin bu yarışmaya büyük bir ilgi göstereceğini umuyorum. Erdemli merkez, köy ve belde okullarını da kapsayan bu yarışmaya tüm öğrenciler katılabilecekler. Her kategoride birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere bisiklet, üçüncülere de cep telefonu hediye edilecek” diye konuştu.

Yarışmanın 15 Aralık Pazartesi günü saat 16.00'da sona ereceğini dile getiren Mutlu, öğrencilerin, çalışmalarını Erdemli Belediyesi'nde Beyaz Masa'ya teslim etmeleri gerektiğini kaydetti.

(Oİ-MT-MT-Y)

06.12.2007 17:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title