Haberler

Erdemli'de "Elvanlı" İlçesi Kurma Çalışmaları

Tömük, Kargıpınarı ve Çeşmeli belediye başkanları "Elvanlı" adıyla kurulacak yeni ilçenin neden gerekli olduğunu anlatmak için sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor.

Tömük Belediye Başkanı Derviş Yıldırım, Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin ile Çeşmeli Belediye Başkanı Halil İbrahim Dur, Erdemli ve Mersin'deki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek niçin ilçe olmak istediklerini anlatan ziyaretlerde bulunuyor.

Mersin Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD)'ı ziyaret ederek başkan Mehmet Türker ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen belediye başkanları neden ilçe olmak istediklerini anlatarak destek istediler.

"Elvanlı" ilçesinin neden kurulması gerektiği konusunda belediye başkanları adına konuşan Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin bilgi verdi.

Şahin, 3 belde ve 14 köy olarak Erdemli ilçesinden ayrılarak, Elvanlı adıyla kurulacak yeni bir ilçe olmak istediklerini belirtti.

Konuyla ilgili Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan başta olmak üzere, Mecliste grubu bulunan AK Parti, MHP ve CHP Mersin milletvekilleri ile de görüştüklerini, Vali ve ilçe kaymakamına da bilgi verdiklerini belirten Şahin, görüşmelerde yeni ilçe için gerekli desteğin sağlanacağı sözünü aldıklarını söyledi.

Yeni çıkacak Büyükşehir belediyeleri yasası ile küçük beldelerin tamamen ortadan kaldırılacağı bu nedenle de beldelerin Erdemli ilçesine bağlanacağını belirten Şahin, "Erdemli belediyesi şu anda bile mevcut sorunların üstesinden zor geliyor. Beldeler bağlandığında büyük sıkıntı yaşanacak ve beldelere yeteri kadar hizmet verilemeyecek" iddiasında bulundu.

Üç beldenin altyapı olarak çok fazla bir sorunu olmadığını da belirten Şahin, ancak gelişim adına önemli çalışmalara ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bölgeye yönelik yabancı turist ilgisinin günden güne arttığını işaret eden Şahin, "Üç beldede geçtiğimiz günlerde 30 tane Rus milletvekili daha konut almıştır. Ayrıca bu 3 beldede, bin 400 Hollandalı ve Belçikalı vatandaş konut sahibidir" diye kaydetti.

TÜMSİAD Mersin Şube Başkanı Mehmet Türker de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türker, TÜMSİAD olarak Mersin'i ve bölgesini güçlü kılmak için çalıştıklarını kaydetti.

Konya, Kayseri, Gaziantep Adana gibi sanayi kentlerinin tüm geçiş noktalarının Mersin bağlantılı olduğunu anlatan Türker, "Mersin yakın zamanda lojistik merkezi olacak. Çukurova Hava alanı açıldığında bahsettiğimiz iller ürettiği tüm sanayi ürünlerini dünyaya taşımak için Mersin'e gelmek ve ürünlerini buradan dünyaya taşımak zorunda olacaklar.

Bu nedenle de tüm Mersinliler olarak kendimizi geliştirip nitelikli duruma gelmemiz, işlerimizi geliştirmemiz ve çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz gerekir. Bu nedenle de gelecekteki Mersin'de, Mersinliler olarak yerimizi iyi almamız lazım. Nasıl finansın merkezi İstanbul olacak deniliyorsa lojistiğin merkezi de Mersin olacak bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Onun için de Mersinliler olarak kendimizi buna hazırlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Dünyanın küçüldüğünü dile getiren Türker, şunları kaydetti: "Çukurova Hava Alanı yapılıp hizmete girdiğinde 3,5 saat'te dünyanın her köşesine direkt uçma şansına sahip olacağız. Bu gelişme bizim ürettiğimiz narenciye içinde önemli, domates için de önemli yaş meyve sebzemiz içinde önemli yani her şey için önemli.

Bugün Kazakistan'a narenciye ürünü gönderilmek isteniyor ancak bir türlü gidilemiyor. Kazakistan'ın kuzey bölgesi bizden yani Erdemliden limon istiyor ancak karayolu ile götürülemiyor. Ancak Çukurova Hava Alanı faaliyete geçtiğinde kargo ile hem kısa zamanda hem de ürünler istenilen ülkelere ulaşmış olacak. Bu havaalanı bize ürün çeşitliliğini de hızla kazanmamızı sağlamış olacak ve yeni ufukların açılmasını sağlayacak."

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Kargıpınarı Çeşmeli Erdemli Tömük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title