Haberler

Erdemli'de 200 İzci Yemin Etti

Mersin'in Erdemli İlçesinde, 55 Okuldan 200 İzcinin Katılımıyla Yemin Töreni Gerçekleştirildi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde, 55 okuldan 200 izcinin katılımıyla yemin töreni gerçekleştirildi.

Erdemli Lisesi'nde gerçekleştirilen yemin töreninde, 55 okuldan 200 izci yemin etti. Törende konuşan Erdemli İzci Kurulu Başkanı Mehmet Güzel, izciliğin bir eğitim yöntemi olduğunu belirterek, "4 yıl öncesine kadar insanlar 'İzcilik nedir?' diye sorarlardı. Bizler izciler olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle izciliğin ne olduğunu insanımıza gösterdik" dedi.

İzciliğin amacından da bahseden Güzel, "İyi, dürüst, yardımsever, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı çalışkan bireyler yetiştirmektir. 2006 yılında birçok etkinliğe imza attık. Aynı şekilde 2007 yılında da da etkinliklerimiz artarak sürecektir. Bütün izci kardeşlerimizi buradan selamlıyoruz" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru ise, İzci Kurulu'nun yapmış olduğu faaliyetleri desteklediklerini ifade ederek, "İzcilerimizin hepsinin birbirinden başarılı olduğunu biliyorum. Yıl boyunca yaptığınız faaliyetlerden ve duyarlılıklardan ötürü hepinizi kutluyorum" dedi.

İzciler, izcilik yemini ve bayrak devir-teslim töreninin ardından, hazırlamış oldukları tiyatro, skeç ve yarışmalarla doyasıya eğlendi.

(Oİ-MT-Y)

12.05.2007 16:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title