Haberler

Erdal İnönü'nün Vefatı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Erdal İnönü'nün Cumhuriyet Döneminin Bir Ürünü Olduğunu ve Cumhuriyet Döneminin Yetiştirdiği Seçkin Bir Aydın ve Bilim Adamı Olarak Toplumda Saygın Bir Yer Tuttuğunu Söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Erdal İnönü'nün cumhuriyet döneminin bir ürünü olduğunu ve cumhuriyet döneminin yetiştirdiği seçkin bir aydın ve bilim adamı olarak toplumda saygın bir yer tuttuğunu söyledi.

Baykal, tedavi gördüğü ABD'de hayatını kaybeden Erdal İnönü'nün Pembe Köşk'teki ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Yaklaşık 5 dakika süren ziyaretinin ardından kısa bir açıklama yapan Baykal, Erdal İnönü'nün Türkiye'nin çok iyi yetişmiş ve dünya çapında bir bilim adamı olduğunu belirtti. Baykal, Erdal İnönü'nün cumhuriyet döneminin bir ürünü olduğunu ve cumhuriyet döneminin yetiştirdiği seçkin bir aydın ve bilim adamı olarak toplumda saygın bir yer tuttuğunu belirtti. 12 Eylül 1980 sonrasında

Türkiye'nin demokrasiye geçiş döneminde Erdal İnönü'nün kendisine bir görev ve sorumluluk düştüğünü değerlendirerek, Sosyal demokrat hareketin toparlanmasında büyük çaba sarf ettiğini ifade eden Baykal, İnönü'nün önce SODEP ve sonra SHP Genel Başkanı olarak Türkiye'nin demokratik yaşama geçişinde büyük rol oynadığını kaydetti. Baykal, şunları kaydetti:

"Kendisini hem siyaset adamı hem renkli ve kendine özgü mizah duygusu gelişmiş, yumuşak ve mizahi bir üslubun arkasında, kararlı, sebatkar anlayışı sürdüren bir değerli siyaset adamı olarak yakından tanıma fırsatı buldum. Bir büyük kayıptır. Rahmetle anıyorum ve Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına da başsağlığı diliyorum."

(MÜG-TAN-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title