Haberler

Erdal İnönü, Karanfiller ve Alkışlarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eski Başbakan Yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü, Sevenleri Tarafından Son Yolculuğuna Uğurlandı. Siyaset, Sanat ve Basın Dünyasından Çok Sayıda İsmi Buluşturan Törenin Ardından Omuzlara Alınan İnönü'nün Naaşı, Karanfillerle Ebedi İstirahatgahına Doğru Yola Çıkarıldı. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda Toprağa Verilen İnönü'nün Mezarlığına İzmir'den Getirilen Toprak Atıldı.

Eski başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Siyaset, sanat ve basın dünyasından çok sayıda ismi buluşturan törenin ardından omuzlara alınan İnönü'nün naaşı, karanfillerle ebedi istirahatgahına doğru yola çıkarıldı. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilen İnönü'nün mezarlığına İzmir'den getirilen toprak atıldı.

Eski siyasetçi ve bilim adamı Prof. Dr. Erdal İnönü'nün naaşı, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Pembe Köşk'te düzenlenen törenlerin ardından karayoluyla İstanbul'a ulaşmıştı. Sabah saatlerinde Amerikan Hastanesi'nden alınan İnönü'nün naaşı, eskort eşliğinde cenaze töreninin düzenleneceği Teşvikiye Camii'ne getirildi. İnönü'nün Türk bayrağına sarılı tabutu katafalka alınırken, ayakta güçlükle durduğu gözlenen İnönü'nün eşi Sevinç İnönü ile kız kardeşi Özlem Toker, taziyeleri kabul etti. Cenaze

töreninde İnönü'nün merhum ağabeyi Ömer İnönü'nün torunu Münci İnönü de hazır bulundu. Caminin bulunduğu sokağa, üzerinde "Özleyeceğiz" yazan Erdal İnönü posteri asıldığı görüldü.

Törene, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, eski Genel Kurmay Başkanlarından Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, eski Başbakan Yardımcılarından Hüsamettin Özkan, eski Kültür Bakanlarından Fikri Sağlar, DTP milletvekilleri Akın Birdal ve

Sırrı Sakık, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, gazeteciler, siyaset ve sanat dünyasından tanınmış isimler ile çok sayıda seveni katıldı. Baykal, camiye girişi sırasında bir grup tarafından alkışladı.

Törene katılan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Erdal İnönü hakkında "Türkiye çok önemli bir lideri kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Cenaze namazı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Deniz Baykal, İnönü'yle ilgili olarak, "Cumhuriyet döneminin tutarlı aydın modelinin en iyi örneklerinden biriydi. Cumhuriyet aydınının tanımına uyan birkaç kişiden biriydi. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ise, "Basın mensuplarının da başı sağ olsun. Çünkü o yaşadığı dönem süresince basınla çok iyi diyalog içindeydi. Çok önemli bir lideri kaybettik" şeklinde konuştu.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de herkesin örnek alacağı değerli bir şahsiyeti kaybettiklerini belirtirken, yazar Yaşar Kemal ise İnönü için "Çok iyi bir adamdı. Amerika'ya gitmeden 10 gün önce onunla görüşmüştüm. Ne mutlu ki böyle uğurlama şansı yakaladım" ifadelerini kullandı.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk de, "Çok önemli bir sosyal demokrat, barış ve demokrasi adamını yitirdik. Başımız sağ olsun" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, cenaze namazı sırasında ön saflarda yerini aldı. Öğle namazına müteakip cenaze namazının kılınmasıyla İnönü'nün naaşı alkışlar arasında camiden çıkarıldı. Camide düzenlenen törenin ardından aziz şehitler ve Erdal İnönü'nün ruhu için Fatiha suresi okunarak dua edildi.

Karanfiller atılan İnönü'nün tabutu omuzlara alınarak Valikonağı Caddesi'ne getirildi. İnönü'nün naaşı, tören nedeniyle kapatılan cadde boyunca omuzlarda taşındı. Çok sayıda vatandaşın eşlik ettiği geçiş sırasında alkışlar devam etti. Caddenin sonunda cenaze aracına konan İnönü'nün naaşı, daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na getirildi.

Vali Güler, Kadir Topbaş, Hikmet Çetin ve Mustafa Sarıgül, İnönü ailesini mezarlıkta da yalnız bırakmadı. İnönü ailesi ve sevenleri burada İnönü'nün mezarı üzerine toprak atarak son görevlerini yerine getirdi. İnönü'nün mezarına İzmir'den getirilen toprak da atıldı. Erdal İnönü için edilen duaların ardından Çetin ve Sarıgül, mezara karanfil bırakarak ayrıldı. İnönü'yü ebedi istirahatgahına uğurlayan vatandaşlar da burada fotoğraf çekti.

(EY-ED-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title