Haberler

17 Yaşında İdam Edilen Erdal Eren'le Son Görüşen Gazeteci Emin Çölaşan, Merak Edilen Sorunun Cevabını Yazdı

Güncelleme:

17 yaşında idam edilen Erdal Eren'le Mamak Cezaevi'nde en son görüşen gazeteci Emin Çölaşan, "Erdal'a askeri öldürüp öldürmediğini sorduğumda 'Ben öldürmedim' dedi." diye yazdı.

Erdal Eren'le Mamak Cezaevi'nde en son görüşen gazeteci Emin Çölaşan, Sözcü gazetesindeki köşesinde o görüşmeyi yazdı. Çölaşan,"Erdal'a askeri öldürüp öldürmediğini sorduğumda 'Ben öldürmedim' dedi." diye yazdı.

12 Eylül darbecileri tarafından yaşı büyütülerek 13 Aralık 1980'de 17 yaşında idam edilen Erdal Eren, katledilişinin 38. Yıldönümünde anıldı. Çölaşan, Eren'le yaptığı görüşmenin detaylarını yazdı.

'BİR ASKERİ ÖLDÜRMEKLE SUÇLANIYORDU'

"Cezaevi komutanı albay yanımızdaydı. 'Nereye isterseniz oraya götürürüm' diyordu. En alt kattaki özel hücrelere girmek istedik. Küçük bir çocuğun, Erdal Eren'in orada yattığını biliyorduk. Bir askeri tabancayla öldürmekle suçlanıyordu ve idama mahkum edilmişti. Ve hücrenin önüne geldik. Daracık, demir parmaklıklı bir yer. İçerisi karanlık. Bir tek ampul var, o da (intihar etmesin diye) hücrenin dışında yanıyor." diyen Çölaşan şu şekilde devam etti:

Erdal Eren

"BÖYLESİNE SARI BİR BENİZ GÖRMEMİŞTİM"

"Erdal'la demir parmaklıkların önünde konuşuyoruz. Karşılıklı olarak ayaktayız. Küçük, temiz yüzlü bir çocuk. Hayatımda böylesine sarı bir beniz görmemiştim. Limon gibi. Fena oldum. Albaydan izin alıp sigara ikram ettim, içiyormuş. Paketi ona bıraktım."

'İDAM EDİLECEKSİN, NE DÜŞÜNÜYORSUN'

"Ve tam bu sırada yanımdaki foto muhabiri arkadaş ona korkunç bir soru sordu. 'Erdal birkaç güne kadar idam edileceksin, ne düşünüyorsun?'Orada düşüp bayılabilirdim.İnanın, bu abuk soruya Erdal'ın yanıt verip vermediğini anımsamıyorum. Eğer verdiyse ne dediğini duyacak durumda değildim. Zira böyle insanlık dışı bir olaya ilk kez tanık oluyordum."

"BEN ÖLDÜRMEDİM"

"Erdal'a askeri öldürüp öldürmediğini sorduğumda 'Ben öldürmedim' dedi. Albay, 'Buyurun gidelim artık' deyince bu temiz yüzlü çocuğa veda edip ayrıldık."

NE OLMUŞTU?

Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği (YDGD)üyesi ve Ankara Yapı Meslek Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Erdal Eren, 30 Ocak 1980'de ODTÜöğrencisi Sinan Suner'in cenazesindeçıkan olaylarda er Zekeriya Önge'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı. Eren, 13 Aralık 1980'de yaşı büyütülerek idam edildi.12 Eylül Darbesi'nin mimarı Kenan Evren, 17 yaşındaki Erdal Eren için "asmayalım da besleyelim mi" diyerek idam çağrısı yapmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (41)

Sogomon:

Allah rahmet eylesin Erdal a tüm onurlu kaybettigimiz canlara

26
128
yanıtYanıtla
Sogomon:

Hayirdir kalbini mi okudun Allah a inanmadigini nereden biliyorsun geri

yanıt2
yanıt0
Adınızı Yazınahmet:

askeri öldürüp öldürmediğine kim karar veriyor. isbatsız hiç kimse asılmaz. Türkiye solu daima devlet ve millet düşmanıdır. Asker onların değil başka bir milletin askeri gibidir. askerimizi ve polisimizi yıllarca öldüren komünistler ve onları arkalayan gazeteci kılıklı alçaklardır.

93
17
yanıtYanıtla
Öğretmen:

Erdal Eren de Er Zekeriya Önge de bu ülkemin evlatlarıdır. Biri asılmış biri şehit olmuştur. Bizi bu duruma düşürenler, televizyonlarda aynı silah ile hem sağcı, hem solcu öldürüldüğü söylendi. Bence asıl suçlular bu duruma seyirci kalan siyasiler, askerler, emniyet güçleri, istibaratçılar neden 12 Eylül öncesi hiç önlem alınmadı seyirci kalındı. İster sağcı, ister solcu olsun o ölen gençler bu günün bilim adamları, askeri , polisi, istibaratçısı olurlardı. Birileri geleceğimize kurşun sıktı biz seyrettik

65
0
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

Ortada BİR GERÇEK VAR er ZEKARIYA ÖNGE tabancayla şehit edildi. ERDAL ERNİN ELİNDE TABACA VARDI ATEŞ EDİLMİŞTİ. TABANCADA YENİ BARUT İZİ VARDI. OLAYDA BAŞKA TABANCA SESİ DUYULMAMIŞ. TABANCADA ERDAL ERENİN PARMAK İZİ VARDI. AYRICA ERDAL EREN 18 YAŞINDAYDI. YAPI MESLEK LİSESİNİN 4. SINIFINDAYDI. NİTEKİM KEMİK YAŞI 18 İDİ. MAHKEME KARIYLA DOKTOR RAPORULA 18 YAŞ OLDUĞU KESİNLEŞTİ. . YANİ KATİLDİ. NE YAPILACAKTI ASMAYIP DA BESLENECEK MİDİ .

61
2
yanıtYanıtla
SAGOPA:

bir askeri arkasından vurmuş dedi kenan evren beraber oldukları bir gurup olaya karışıyor kendi vurmas da vuranı görmüştür bilir öyle bidurumda yok büyük ihtimal cocuk aklı ile vurdu filim sandı belkide

5
45
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

HAİNLER İŞ BAŞINDA KATİL ERENİ KAHRAMAN YAPMA SEVDASINDA, ŞEHİT ER ZEKARIYA ÖNGE SAHİPSİZ

39
11
yanıtYanıtla
kenan:

kemalistlerin yapacagı iş bu kadar olur takke için adam asan insan bunlar

16
32
yanıtYanıtla
Mama:

Sen bu çocuğu kimlerin astığını biliyor musun? Benim sorduğum soruya bak. Yorumuna bakılırsa tabiki bilmiyorsun. İnternetin var. Bak bakayım nolmuş dicem ama sen yine bakmayacaksın. Solcu bir çocuğu Kemalistlerin astığını ve 20 yıl önce evlerde buzdolabı olmadığını sanarak yaşamaya devam edeceksin.

yanıt29
yanıt1
kenan:

sagcı olupta puta tapan bir insan oldugu belli kenoşun sizin şımarıklıgınızın bedelini ödedi bu çocuk

yanıt3
yanıt0
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title