Haberler

Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Cumhurbaşkanlığı Seçimi Değerlendirmesi

Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, "Cumhurbaşkanlığı makamını birilerinin tekelindeymiş gibi göstermeye çalışan zihniyetler, başta bilim camiası olmak üzere bütün halkımızı rahatsız etmektedir'' dedi.

Erciyes Üniversitesi Öğretim Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, derneğin yeni yönetim kurulu üyelerini tanıttığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bazı çevrelerin zorlama ve baskılara yeltendiğini, bu gayretlerin de kamuoyunda tepkiyle karşılandığını söyledi. İnsan onurunun teminatı olan demokrasi idaresinin baskı ve güdümden uzak tutulması gerektiğini belirten Öztürk, "Genel temayülü görmezden gelip kendi ilke, öncelik ve çıkarlarını milletimize empoze etmeye çalışan bir kısım güruhun beyhude gayretlerine Türk demokrasisi, Türk devleti, Türk hukuku ve aydını asla müsaade etmeyecektir. Cumhurbaşkanlığı makamını birilerinin tekelindeymiş gibi göstermeye çalışan zihniyetler, başta bilim camiası olmak üzere bütün halkımızı rahatsız etmektedir. Türkiye, cumhurbaşkanını kanunları ve teamülleri çerçevesinde anayasa hükümlerine göre meclisten seçme kudret ve kabiliyetine sahiptir, bunu da başaracaktır. Her türlü kargaşalı ortamdan menfaat sağlamayı meslek haline getiren bir kısım odakların bu demokratik süreci engellemeleri mümkün değildir. Halktan alamayacaklarını anladıkları iktidarı başka mecralarda arayanlar, yine yanılacaklardır" şeklinde konuştu.

Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) üniversitelerin önündeki en büyük engel olduğunu da kaydetti. YÖK'ün öğretim üyelerinin özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde gayreti olmadığını savunan Öztürk, "Öğretim üyelerinin maaşlarında iyileştirme istiyoruz. Özlük haklarımızdaki problemlerin çözümünü bekliyoruz. Özürsüz bir üniversite istiyoruz'' dedi.

(SE-SE-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title