Haberler

Erciyes'te 15 Tesisin Açılışı Yapıldı

Güncelleme:

Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin 3. etabı kapsamında yapımı tamamlanan 15 tesisin açılışı törenle yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin 3. etabı kapsamında yapımı tamamlanan 15 tesisin açılışı törenle yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Tekir bölgesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında yaklaşık 3 yıl önce temel attıklarını ve 59 yerde tesis yaptıklarını söyledi.

Proje için bugüne dek 400 milyon liradan fazla harcama yaptıklarına dikkati çeken Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bir belediye niye dağlara bu kadar para harcar? Birçok belediye bugün maaş ödeyemiyor, ikramiye dağıtamıyor, borçlu, haciz kıskacında ama biz Allah'a şükür, şehrin her yerinde çalışıyoruz. Raylı sistem için harcayacağımız para yıl sonuna kadar 1 milyar lirayı buluyor. Diyeceksiniz ki; Ankara'dan torpiliniz var, Cumhurbaşkanı nasılsa hemşehriniz, Başbakan Kayseri'yi seviyor, hazır paralar geliyor siz de harcıyorsunuz.' Arkadaşlar devlette adalet esastır. Devlet kime ne kadar para veriyorsa bize de o kadar veriyor. Yıllık verdiği para zaten maaşlara yetiyor ama çalışarak, didinerek, para kazanarak sonra da onu müsrif bir şekilde harcamayarak, asla kaçak verdirmeyerek bir havuzda tutuyoruz. O tuttuğumuz parayı da en elzem ve doğru yerlere harcıyoruz."

Özhaseki, Erciyes Dağı'nın Kayseri'nin dünyaya açılan penceresi olduğunu kaydetti.

Özhaseki, Avusturya'daki Trol bölgesinin sadece kış turizminden yılda 7,5 milyar avro gelir elde ettiğini belirtti.

Özhaseki, Yamula Barajı, Kadir Has Stadyumu, raylı sistem, Anadolu Harikalar Diyarı projelerini anlattı.

Konuşması sırasında bir vatandaşın mekanik tesislerin bugün ücretsiz olmasını istemesi üzerine Özhaseki, "Şimdi binenler binsin, biraz para kazanalım da kurdeleyi kesince bedava olsun" dedi.

- Yerköy- Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise AK Parti hükümeti döneminde Kayseri'ye 9,7 milyar lira yatırım yapıldığını söyledi.

Yerköy-Kayseri arasındaki 139 kilometrelik Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ihalesinin de 2014 yılı sonuna kadar yapılmasının planlandığını ifade eden Karayel, proje için 1 milyar lira harcanması durumunu belirtti.

Karayel, Kayseri-Ankara karayolundaki Boğazköprüsü'nün de 3 şeritli olarak yeniden yapılmasının planlandığını dile getirerek, Talas ilçesini Abdullah Gül Üniversitesi'nin Mimar Sinan yerleşkesine bağlaması planlanan viyadüğün ihalesinin yapıldığını, yıl sonuna kadar da inşaatının tamamlanmasının planlandığını ifade etti.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise Türkiye'nin son 10 yıldaki atılımlarla dünyanın en fazla turizm geliri elde eden 6-7 ülkesi arasına girdiğini belirtti.

Konuşmaların ardından, saatte 3 bin kişi kapasiteli gondol tipi teleferik, uluslararası standartlarda 12 kayak pisti, bin araçlık otopark, konaklama tesisleri ile yolların açılışı, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, milletvekilleri ve bazı ilçe belediye başkanları tarafından yapıldı.

Etkinlikler kapsamında, TRT sanatçısı Ahmet Tekkuş ile rock grubu Koray Haklı ve Orkestrası konser verdi. Çocuklar şişme oyun gruplarında doyasıya eğlendi. Özhaseki, uluslararası müsabakalarda derece elde eden Kayserili kayakçılar ile kayak antrenörlerine de plaket verdi.

Tören için kent merkezinden Erciyes'e ücretsiz otobüs seferleri düzenlendi, vatandaşlara sucuk-ekmek ikramında bulunuldu ve kaşkol hediye edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Özhaseki Kayseri Erciyes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title