Haberler

Erciş'te Taşkın Su Köy Boşalttı

Van'ın Erciş İlçesinde Zeylan Çayı'nın Kabarması Sonucu Yöreli Köyüne Bağlı Aşağı Kilise Mezrasında Bulunan Vatandaşların Tamamı Çadırlara Yerleştirildi. Erciş Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, Taşkın Sonucu İlçeye Bağlı Köy ve Mezralarda Toplam 26 Evin Tahrip Olduğunu 29 Evin İse Tedbiren Boşaltıldığını Söyledi.

Van'ın Erciş ilçesinde Zeylan Çayı'nın kabarması sonucu Yöreli köyüne bağlı Aşağı Kilise mezrasında bulunan vatandaşların tamamı çadırlara yerleştirildi. Erciş Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, taşkın sonucu ilçeye bağlı köy ve mezralarda toplam 26 evin tahrip olduğunu 29 evin ise tedbiren boşaltıldığını söyledi.

Erciş'te kar sularının erimesine sağanak yağmurun da eklenmesiyle birlikte ilçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yöreli köyü Aşağı Kilise mezrası dün akşam saat 21.00 sıralarında taşkın suların altında kaldı. Taşkın esnasında mezra halkı tehlikeyi son anda fark ederek yüksek yerlere sığındı. Su baskınının mezrayı etkisi altına almasıyla birlikte, daha önceden oluşturulan kriz masası da gerekli tedbirleri alarak mezraya çadır ve yiyecek ulaştırdı.

Bu arada, iş makineleri kabaran taşkın suyun önünü kesmeye çalışırken, İlçe Kaymakamı Ferhat Kuroğlu ise bölgedeki incelemelerine devam ediyor. Can kaybının yaşanmamasının en önemli teselli kaynakları olduğunu belirten Kaymakam Kurtoğlu, Taşkapı, Yöreli, Hasanabdal köyleri ile Aşağı Kilise ile Yukarı Mescitli mezralarında toplam 26 evin tahrip olduğunu, ayrıca 29 evin de tedbiren boşaltıldığını söyledi. Köylere ulaşımı sağlayan köprü ve yolların büyük hasar görmesi nedeniylede ulaşımda yer yer güçlük

yaşandığını da anlatan Kurtoğlu, "Aşağı Kilise mezrasında dün gece 12 ev hasar gördü. Vatandaşlarımıza gerekli olan çadır ve yiyecekleri kısa sürede ulaştırıp mezranın tamamını boşalttık. Ayrıca, Hasanabdal köyünde ise 23 evi tedbiren boşaltarak çadırlara yerleştirdik. Kızılay tarafından afet yaşanan köy ve mezralarımıza 75 çadır, yiyecek, yine Erciş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla yiyecek yardımı yapılmıştır. Taşkının önlenmesi için sayın valimizin direktifleri doğrultusunda DSİ, İl Özel

İdaresi, karayollarından sağlanan iş makineleri 24 saat aralıksız çalışmaktadır. Bu arada, Van Jandarma Kolordu Komutanlığı'na bağlı helikopterle bugün sabah saatlerinde Taşkapı ile Gergili köyleri ile Mescitli mezrasına çadır ve yiyecek yardımı ulaştırıldı. Hasar tespit çalışmalarına da başlanmıştır" dedi.

(NÇ-MET-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title