Haberler

Erciş'te Kuraklık Tehlikesi

Van'ın Erciş İlçesinde Sulu Tarımın Yapıldığı Alanların Büyük Bir Bölümünde Devlet Su İşleri (DSİ) Sulama Kanallarına Yeteri Su Verilmediğini İddia Eden Çiftçiler Emeklerinin Boşa Gittiğini İleri Sürdü.

Van'ın Erciş ilçesinde sulu tarımın yapıldığı alanların büyük bir bölümünde Devlet Su İşleri (DSİ) sulama kanallarına yeteri su verilmediğini iddia eden çiftçiler emeklerinin boşa gittiğini ileri sürdü.

Gölağzı Mahallesi mevkiinde 15 yıldır sulu tarım yaptığını belirten Mustafa Kaya isimli çiftçi, ekim yaptıkları bölgede yaşanan kuraklığın sıkıntıya neden olduğunu söyledi. Kaya, yıllardır ilk defa bu denli su sorunu yaşadıklarını ve ekimini yaptıkları yonca ile buğdayın tamamen kuruduğunu dile getirdi. Kaya, tek geçim kaynağının sulu tarım olduğun belirterek, "Gölağzı, Tekevler, Çınarlı, Alkanat mahalleri ile Kasımbağı köyüne tarımsal su aktaran kanallara DSİ Erciş Şube Şefliği tarafından su verilmemesi ekimini yaptığımız ürünleri tamamen heba etmektedir. Zararımız çok büyüktür. Bu yönde İlçe Tarım Müdürlüğü yetkileri zarar tespit çalışması yapmıştır. Önlem alınmazsa gelecek günlerde aynı akıbet pancar ve sebze ürünlerinde yaşanacaktır" dedi.

Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ise yaşanan gelişmelerden haberdar olduğunu, sıkıntının DSİ tarafından bir iki gün içersinde giderileceğini söyledi.

(NÇ-AKK-Y) 05.06.2008 20:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title