Haberler

Erciş Sahil Kent Semt Pazarı Temeli Atıldı

Van’ın Erciş Belediyesi tarafından Sahil Kent Mahallesinde 4 bin metre kare alan üzerine kurulacak semt pazarının temeli törenle atıldı.

Van'ın Erciş Belediyesi tarafından Sahil Kent Mahallesinde 4 bin metre kare alan üzerine kurulacak semt pazarının temeli törenle atıldı.

Erciş Meslek Yüksek Okulu yanındaki belediye ait arsa üzerinde yapımına başlanılan semt pazarın 96 stant kapasiteli olacağını belirten Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, bin 980 metre kare kapalı alan üzerine inşa edilecek pazar içresinde 300 metre kare alanın ise çocuk oyun alanı olacağını ayrıca semt pazarı etrafında ise oturma bankları ile araç parkının da bulunacağını anlatarak, "Göreve gelir gelmez Erciş'in sorunlarına uzak olmadığımızı bilerek ilçenin ihtiyaçlarını tespit noktasında çalışmalara başladık. Bu kapsamda 14 adet ana problemi tespit ettik ve 14 adet proje geliştirdik. Bir kısmının çalışmalarına başladık. Ancak, Erciş'in bu yeni yerleşim yeri olan Sahil Kent Mahallemizde ciddi bir pazar ihtiyacı olduğun belirledik. Buranın çarşı merkezine uzaklığı ve burada yaşayanların pazar kültürüne yatkınlığı bizden önce başlatılan bir pazar yeri uygulaması projesi vardı. Ancak, bir alt sokakta mahalleye ait bir sokağın kapatılması suretiyle geliş gidişlerini ve insanların evlerine rahatça girip çıkmalarını engelleyerek bir pazar ortamı oluşturuluyordu. Bu ciddi bir sıkıntıydı. Bu proje üzerinde eylül ayından beri çalışıyoruz. Daha önce iklim şartları elvermediği için başlamadık. Artık havaların iyileşmeye başlamasıyla beraber, bu projemizin bugün temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Tabi bunun yanında diğer projelerimize de süratli bir şekilde başlayacağız. Hiçbir şekilde kaynak sorunumuz, finansman sorunumuz, proje sorunumuz ve teknik sorunumuz yoktur. Ercişlilerden sadece bir müddet daha sabır istirham ediyoruz. Maalesef bölgemizde şuanda gördüğünüz ve yaşadığınız sorunların birçok kısmı iklim şartlarının uygun olmamasından dolayı çözülemiyor. Bilhassa yollarımız. Sizin yürüdüğünüz o yollarda biz de yürüyoruz. Yollardaki sıkıntıları biz de görüyoruz. Garaj amirliğimiz vasıtasıyla hemen her gün araçlarımızla çarşı, belde ve köy yollarında pansuman tedbirler geliştiriyoruz. Kalıcı çözümler için iklim şartlarının biraz daha uygun hale gelmesini bekliyoruz. Allah kısmet ederse iki ay sonra havaların asfalt işlerine uygun hale gelmesiyle birlikte Erciş'in bütün problemli yollarını çok uzun vadeli çözüm olacak şekilde çok büyük kısmını beton asfalt, bir kısmını satıh kaplama asfalt ve bir kısmını da parke taşı döşemesiyle beraber inşallah Ercişlileri layık oldukları bir ortamda yaşatmaya gayret edeceğiz" dedi.

Daha birçok projelerinin olduğunun altını çizen Kaymakam ve Başkan Vekili Yaşar, "Allah kısmet ederse bundan sonra sürekli ayda bir, haftada bir, iki haftada bir sizlerle bir projenin ya açılışında ya da temel atmasında bir araya geleceğiz inşallah. Erciş, Doğu Anadolu'nun en güzel ilçesidir. Erciş'in insanı Doğu Anadolu'nun en kaliteli insanıdır. ve her şeyin en güzelini hak etmektedir. Bu da bizde çok büyük bir mes'uliyet duygusuna neden olmaktadır. Şüpheniz olmasın ki, bu mes'uliyetin bilincinde olarak Allah'ın izniyle başta Sayın Cumhurbaşkanımızın yoğun destek ve gayretiyle, Erciş'e verdiği özel önemle, hükumetimizin destek ve katkılarıyla bu emanet bizde bulunduğu sürece bu ilçeyi kat be kat daha ileriye taşıyacağız. Burada bütün Ercişlilerin desteğini ve duasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından semt pazarı temeline ilk harç alkışlar eşliğinde Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar ve protokol üyeleri tarafından atıldı. Yaşar, protokol üyeleri ile birlikte temel atma törenin ardından Erciş Gençlik Merkezinin faaliyetlerini yerinde inceledi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Şirin Yaşar Erciş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title