Haberler

Erciş'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıldönümü

Van'ın Erciş ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 94. yıldönümü törenleri kapsamında, öğrenciler tarafından fener alayı düzenlendi.

Erciş ilçesinde lise öğrencileri, ilçenin Kurtuluş Bayramı nedeniyle fener alayı düzenledi. Erciş Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ile Erciş Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin birlikte düzenlediği fener alayı Kaymakamlık binası önünde başladı. Lisenin boru ve trampet takımı eşliğinde ellerine meşale alan öğrenciler Atatürk posteri ve açtıkları Türk bayrağıyla Vanyolu, Emniyet, İnönü, Kışla ve Atatürk caddelerini gezdi. Bu arada vatandaşlar, öğrencilerin bu anlamlı yürüyüşüne

araçlarından salladıkları Türk bayraklarıyla destek verdi.

Recep Keleş isimli vatandaş, fener alayının düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Enver Akyüz isimli vatandaş da, öğrencilerin birlik içersinde fener alayını düzenlemelerini oldukça anlamlı bulduğunu söyledi. Rüziye Akyüz isimli bayan ise, deprem sonrası böyle bir etkinliğin kendileri için moral olduğunu belirtti.

Fener alayı, Erciş Devlet Hastanesi önünde sona erdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Erciş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title