Haberler

Erçakıca: ''Talat, Papadopulos İle Görüşmeye Hazır''

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos ile BM gözetiminde görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos ile BM gözetiminde görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Erçakıca, haftalık basın brifinginde, muhtemel bir Talat-Papadopulos buluşmasında Türk tarafının masaya götüreceği konunun, kapsamlı görüşmelerin bütünleştirilmiş listeler çerçevesinde hemen başlamasının gerekliliği olacağını kaydetti. Erçakıca, ''Bunu sağlamak için de Cumhurbaşkanımız, Papadopulos'la BM gözetiminde buluşmaya hazırdır'' dedi.

Hasan Erçakıca, ''bugün için Türk tarafının beklentisinin ve pozisyonunun, teknik komitelerin hemen çalışmaya başlaması ve taraflarca 31 temmuzda teati edilen özlü konulara ilişkin listelerin içeriklerinin iki toplumlu çalışma grupları tarafından ele alınarak bütünleştirilmesi olduğunu'' vurguladı.

Erçakıca, ''bu çerçevede Cumhurbaşkanı Talat ile Rum lideri Papadopulos'un bir araya gelmesinin gerekeceğini ve Kıbrıs Türk tarafının bu buluşmaya hazır olduğunu'' kaydetti.

Hasan Erçakıca, ''İki liderin bu çalışmaları sonuçlandırdıktan sonra Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasını amaçlayacak kapsamlı bir müzakere sürecini başlatmalarından yanayız'' dedi.

''BM Genel Sekreterinin Kıbrıs'taki Özel Temsilcisi Michael Möller'in önerisiyle gündeme gelen teknik komitelerin şimdiye kadar çalışmaya başlamış olması gerektiğini'' ifade eden Erçakıca, ''Türk tarafının buna engel görmediğini, buna tek engelin Rum tarafının komitelerin çalışmaya başlamasını özlü konularda ilerleme sağlanmasıyla ilişkilendirmesi olduğunu'' kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title