Haberler

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayati Diyarbakır'da

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ortadoğu Ticaret ve Sanayi Fuarı İçin Kente Gelen Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayati ile Duhok, Süleymaniye, Kerkük Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlarını Makamında Kabul Etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ortadoğu Ticaret ve Sanayi Fuarı için kente gelen Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayati ile Duhok, Süleymaniye, Kerkük Sanayi ve Ticaret Odası başkanlarını makamında kabul etti.

Baydemir, görüşmede ticaret, turizm ve kültür etkinlikleriyle gerçekleşen karşılıklı gidiş gelişlerin kültürlerin ve toplumların birbirlerini tanımalarına, dostluk ve güven köprülerinin tesisine, bu anlamda barışa büyük katkı sunacağını belirtti. 7 bin yıllık bir tarihe sahip olan Diyarbakır'ın turizm alanında sahip olduğu öneme ek olarak Irak, İran ve Suriye'nin tam ortasında yer alması nedeniyle sanayi ve ticaret alanında da Ortadoğu'nun merkez kenti olmaya aday olduğunu söyledi. Baydemir, göreve

geldikleri günden bu yana kendilerinin de böylesi bir vizyonu hayata geçirmek için çalıştıklarını belirtti.

Baydemir ayrıca ticaretin ve ekonomik kalkınmanın barışın temel bileşenlerinden biri olduğunu belirterek "Bu alanda sağlanan gelişmeler Ortadoğu barışına doğrudan katkı sunacaktır" dedi. Baydemir, bu nedenle bu tür kongre ve fuar etkinlikleriyle gerçekleşen geliş-gidişlerin bu amacın gerçekleştirilmesinde önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Dara Celil Hayati ise Diyarbakır'ı oldukça kalkınmış bir il olarak bulduklarını belirtti. Önceki yıllarla karşılaştırıldığında kentin hızla geliştiğini gözlemlediklerini belirten Hayati, bu tür kongrelerin bu hızlı vizyon değişiminde büyük rol oynadığına inandıklarını belirterek barış ve kalkınma için insani, kültürel ve ticari ilişkilerin canlı tutulması gerektiğini ifade etti.

Baydemir, Hayati'ye bir demet çiçek ve üzerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin amblemi olan bir seramik hediye etti. Hayati ise kendisine sunulan hediyeler karşısında Baydemir'e teşekkür ederek, duvar halısı ve Erbil kentinin görüntüsünü işleyen bir tablo hediye etti.

(FA-FA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title