Haberler

Erbil: Musul'da 2 Direnişçi Yakalandı

Irak'ın Kuzeyindeki Musul Kentinde Bir Eve Yapılan Baskında 2 Direnişçinin Silah ve Çeşitli Mühimmatlarla Yakalandığı Bildirildi.

Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde bir eve yapılan baskında 2 direnişçinin silah ve çeşitli mühimmatlarla yakalandığı bildirildi.

Musul emniyetinin El Suker bölgesinde bir eve düzenlediği baskında 2 direnişçi yakalandı. Baskında evde bulunan çok sayıda silah, roketatar ve arabalara da Musul emniyet güçlerince el konuldu. İsimlerinin Ahmed Muhammed ve Cuma Ayali olduğu bildirilen direnişçiler daha sonra basının karşısına çıkarıldı.

Olayla ilgili bir açıklama yapan Musul Emniyet Müdürü General Vasık El Humdani, "2004 yılında direnişçilere karşı sürdürülen mücadelede güçsüz kalındı; ama aradan geçen 2 yılın sonunda bu konuda daha etkin olduk. Bu süreçte tamamı Iraklı olan çok sayıda direnişçi ele yakalandı. Yakalanan direnişçiler, sadece Musul bölgesinden değil Irak'ın çeşitli bölgelerinden de direnişler yakaladık. Direnişçiler Irak'ta yaptıkları eylemlerle Irak polisini ve sivil halkı öldürmektedir. Biz buna son vermeyi amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title