Haberler

Erbil: Milletvekilleri Çömez ve Diren'in Kuzey Irak Temasları

Kuzey Irak'ta Temaslarda Bulunan AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve CHP Tokat Milletvekili Orhan Diren, Kerkük'teki Temaslarının Ardından Geçtikleri Erbil'de, Türk Okulunda Okuyan Öğrencilerle Görüştü. Öğrencilerle Sohbet Eden Vekilleri, Haziran Ayında Düzenlenen 4. Türkçe Olimpiyatı'nda Dereceye Giren Yare Vaserin'in Şiiri ile Anne ve Babasını ABD Askerlerinin Açtığı Ateş Sonucu Kaybeden Küçük Rakkan'ın Hikayesi Duygulandırdı.

Kuzey Irak'ta temaslarda bulunan AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve CHP Tokat Milletvekili Orhan Diren, Kerkük'teki temaslarının ardından geçtikleri Erbil'de, Türk okulunda okuyan öğrencilerle görüştü. Öğrencilerle sohbet eden vekilleri, Haziran ayında düzenlenen 4. Türkçe Olimpiyatı'nda dereceye giren Yare Vaserin'in şiiri ile anne ve babasını ABD askerlerinin açtığı ateş sonucu kaybeden küçük Rakkan'ın hikayesi duygulandırdı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve CHP Tokat Milletvekili Orhan Diren, gezinin ikinci durağında Erbil Kalesi'ni ve Kayseri Çarşısı'nı gezdi. Burada esnafla görüşen vekiller, yolda karşılaştıkları çocuklarla top oynadı. İki vekil, daha sonra Erbil'de bulunan Feza Eğitim'e bağlı Işık Koleji'nde okuyan öğrencileri kabul etti. Öğrenciler arasında bulunan Yare Vaserin, geçtiğimiz aylarda İstanbul'da düzenlenen, 4. Türkçe Olimpiyatı'nda dereceye giren, 'Yankısız Çığlık' adlı şiirini okudu. Diren ve Çömez, Vaserin'i alkışlarken, daha sonra ailesi Amerikan askerlerince öldürülen Telaferli Rakkan Hüseyin ile ilgilendi. Işık Koleji'nde okuyan Hüseyin, anne ve babasının içinde bulunduğu arabanın ABD konvoyuna hızlı yaklaştığı gerekçesiyle Amerikalı askerler tarafından tarandığını anlattı. Küçük Rakkan'ın dramatik hikayesi iki vekili de duygulandırdı.

Feza Eğitim Genel Müdürü Talip Büyük, Rakkan'ın eğitimini üstlendiklerini, yetim çocuk için ayrıca bakıcı tuttuklarını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title