Haberler

Erbil'deki Suriye Protestosu, Öcalan'a Destek Gösterisine Döndü

Erbil'de, Suriye'ye uygulanan ambargoyu protesto adına başlatılan yürüyüş, İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a destek gösterisine döndü.

Erbil'de, Suriye'ye uygulanan ambargoyu protesto adına başlatılan yürüyüş, İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a destek gösterisine döndü.

Ronahi Parkı'nda bir araya gelen Kuzey Iraklı Kürtler, PKK yandaşları ve Suriyeli mültecilerden oluşan yaklaşık 2 bin kişi, Suriye'ye uygulanan ambargoyu protesto yürüyüş yaptı. Erbil şehir merkezinden Erbil Kalesi'ne kadar yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Mesut Barzani, daha önce biz Suriyeli Kürtlere verdiği sözü unutmasın. Kuzey Irak sınır kapısının açılması tüm Kürtlerin yararınadır" denildi.

Protesto gösterilerine katılan Suriyeli sanatçı Lalo Rejder, "Kuzey Irak sınır kapısının kapatılması ne Suriyeli Kürtlere ne de Kuzey Irak Kürtlerine bir yarar sağlamayacaktır. Aksine kapanması, her iki ülke halkına zarar verecektir. uriyeli Kürtlere uygulanan ambargonun kaldırılması için Sayın Mesut Barzani'ye ve Kuzey Irak Parlamentosu milletvekillerine sesleniyorum. Suriyeli Kürtlerin bu sorunu halledilene kadar eylemlerimiz devam edecektir" diye konuştu.

Yürüyüş, bir süre sonra İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a destek gösterisine dönüştü. Öcalan lehine sloganlar atan grup, terör örgütünün sözde bayrağını taşıdı. - ERBİL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Abdullah Öcalan İmralı Suriye Erbil Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title