Haberler

Erbil'de Türkiye Aleyhtarı Gösteri

Irak'ın Kuzeyindeki Erbil Kentinde Aralarında Bazı Sivil Toplum Kuruluşları ile PKK Yanlılarının da Bulunduğu Bir Grup Kürt Gösterici, Terör Örgütü PKK ve Pjak'a Yönelik Türkiye ve İran'ın Sınır Ötesi Operasyonunu Protesto Etti.

Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde aralarında bazı sivil toplum kuruluşları ile PKK yanlılarının da bulunduğu bir grup Kürt gösterici, terör örgütü PKK ve PJAK'a yönelik Türkiye ve İran'ın sınır ötesi operasyonunu protesto etti.

Yaklaşık 70 kişilik grup, Türkiye aleyhtarı pankart ve dövizler açarak Ankava Mahallesi'nden bölgesel yönetim parlamentosuna kadar sessizce yürüdü. Parlamento önünde toplanan kalabalık, Bölgesel Kürt Hükümeti Birleşmiş Milletler Sözcüsü Dindar Zebari ve Bölgesel Kürt Parlamentosu Dış İlişkiler Sorumlusu Arez Abdullah ile yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın açıklamasıyla tepkilerini dile getirdi.

Grup adına açıklama yapan Kürdistan Öğrenciler Birliği Başkanı Azad Avad, Türkiye ve İran ordusunun terör örgütü PKK ve İran uzantısı PJAK'a yönelik bombardımanının durdurulmasını talep etti. Avad, "Türkiye ve İran'ın Kürt sınırını bombalamasını protesto etmek ve konuyu BM'ye aktarmak için Erbil BM bürosuna yürüyecektik; izin verilmediği için parlamentoya yürüdük, saldırıların bir an önce son bulmasını istiyoruz" dedi.

İran ve Türkiye'nin Kürt sınırına bombardımanını uluslararası kamuoyuna taşıyacağını dile getiren Bölgesel Yönetim Parlamentosu Dış İlişkiler Sorumlusu Arez Abdullah ise, "Bütün Kürt halkı, İran ve Türkiye saldırılarından rahatsız. Bombardımanlar yüzünden birçok kişi göç etmek zorunda kaldı. Biz bu iki önemli komşudan saldırı beklemiyorduk. Çünkü İran ve Türkiye'nin Saddam döneminde bize çok desteği oldu. Dilerim bu tür olaylar bir daha yaşanmaz" şeklinde konuştu.

Bölgesel Yönetim BM Sözcüsü Dindar Zebari ise, BM ve Bağdat hükümetinin Kuzey Irak'ın güvenliğinden sorumlu olduğunu söyledi.

Gösteriye boynunda haç ile katılan Nazerin Hıdır adlı kadın ise, "Biz kadınlar olarak Türkiye ve İran'ın sınır bölgelerine yaptığı bombalamayı kınıyoruz. Bölgesel yönetim, bu saldırılara karşı acil tavır almalı" diye konuştu.

Yerel saatle 10.00 sıralarında başlayan gösteri, Peşmerge güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Peşmerge güçleri, göstericilerin BM Erbil bürosuna yürümesine izin vermedi. Yaklaşık 1.5 saat süren gösteri, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sona erdi.

Erbil'de gerçekleştirilen İran ve Türkiye aleyhtarı gösterinin, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin önceki gün Süleymaniye'deki karargâhında PKK ve PJAK'ı dışlayan tavırlarından sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

(SK-CY-CY-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title