Haberler

Erbakan: "İslam Birleşmiş Milletleri, İslam NATO'su Lazım"

Beylikdüzü'nde bir otelde düzenlenen Uluslararası Gençlik Forumu, 5.

Beylikdüzü'nde bir otelde düzenlenen Uluslararası Gençlik Forumu, 5. Uluslararası Müslüman Gençler Kültürel İşbirliği Toplantısı'nda konuşan Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan, İsrail'in Gazze'ye yardıma giden konvoya yaptığı saldırıyı değerlendirerek, "İsrail laftan, haktan, hukuktan anlamaz, kendi gayeleri var. Bu yapıdaki insanların müeyyide ile yani alınlarına tabanca dayayarak hakkı kabul ettirmek mecburiyeti vardır." dedi.

Erbakan, "İsrail kurulduğu günden bugüne kadar Ortadoğu'da huzursuzluk unsuru olmuştur ve Ortadoğu'yu kana ve gözyaşına boğmuştur. Eğer Amerika İsrail'i bu kadar seviyorsa Amerika'da yer vermelidir, İslam toprakları üzerinde değil. Bu gerçeği hep söyledik. Son olayla zorla geldiğiniz yere, gidip insanları öldüreceksiniz, bu insanlara ilaç, ekmek gelecek ve bunu silahla engellemeye çalışacaksınız. Görülmemiş vahşet." dedi.

"İSLAM BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİ, İSLAM DİNARI, İSLAM ORTAK PAZARI VE İSLAM NATO'SU LAZIM"

Yeni bir dünya kurulmasını gereğinin olduğunu söyleyen Erbakan, "Ne acıdır ki bu olaylar karşısında bütün dünya susmaktadır, bir kısım dünya hatta bunu övmektedir. İslam alemi de bunu sözle geçiştirmeye çalışmaktadır. Yıllardır söyledik İslam Birleşmiş Milletleri, İslam dinarı, İslam ortak pazarı ve İslam NATO'su lazım. Böyle bir durumda bütün Müslüman ülkeler müşterek bir ordu kurarak bu bölgede huzurlusuzluğu çıkaranı alarak başka tarafa götürmesi lazım. İsrail laftan, haktan, hukuktan anlamaz, kendi gayeleri var. Bu yapıdaki insanlara müeyyide ile yani alınlarına tabanca dayayarak hakkı kabul ettirmek mecburiyeti vardır. Bu nedenle İslam alemi biran önce bu müeyyideleri hayata geçirecek derlenme, toplanmayı yapmak zorundadır. İsrail, bunun olmadığını bildiği için bu olayları yapmaktadır." dedi.

İSTANBUL- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title