Haberler

Erasmus+ Ka1 Mesleki Eğitim Projesi Toplantısı Almanya'da Yapıldı

Erasmus+ Ka1 Mesleki Eğitim Projesi yurt dışı toplantısı Almanya’da gerçekleştirildi.

Erasmus+ Ka1 Mesleki Eğitim Projesi yurt dışı toplantısı Almanya'da gerçekleştirildi.

ERASMUS+ Programı kapsamında AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2014 Teklif Çağrısı döneminde sunduğu 'Mesleki Rehberlikte Avrupa Standartları için Hareketlilik' isimli projenin yurt dışı hareketlilik toplantısı 14-28 Şubat 2015 tarihleri arasında Almanya'nın Duisburg şehrinde gerçekleştirildi.

İki hafta süren proje toplantısına Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ve projenin yerel ortakları olan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Necmiye Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Aksaray Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gülbahar Ökçe Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nden toplam 13 kişi katıldı. Proje kapsamında Almanya'nın Duisburg şehrindeki meslek liseleri, mesleki eğitim merkezleri, atölyeler, meslek kursları ziyaret edildi. Ziyaret edilen okullardaki ve kurumlardaki öğretmen, idareci ve öğrencilerle görüşülerek Almanya'daki mesleki eğitim süreci hakkında bilgi edinildi ve yerinde gözlem yapıldı. Bunun yanında Almanya'daki mesleki eğitim süreci de ayrıntılı olarak incelendi. Öğrencilerin alan tercihleri ve mesleki rehberlik süreçleri hakkında öğretmenlerle, idarecilerle, velilerle ve öğrencilerle görüşmeler yapıldı. Duisburg şehrindeki İŞ-KUR ziyaret edildi ve mesleki eğitim sürecinde ve meslek edindirme sürecinde yapılan çalışmalar yerinde izlendi. Ayrıca Duisburg şehrine bağlı Hamborn ilçe belediye başkanı ziyaret edilerek belediyenin mesleki eğitim sürecindeki yeri hakkında bilgi alındı. Proje faaliyetleri kapsamında Almanya'da yayın yapan Kanal Avrupa kanalında canlı yayına katılan proje katılımcıları hem proje hakkında hem de hareketlilik süresince gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Proje sonunda 'Mesleki Rehberlikte Doğru Meslek Seçimi ve Yeni Yaklaşımlar' ile ilgili hazırlanacak Rehber kitapçık çalışmaları yapıldı. Proje hareketliliği, katılımcılara katılım belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title