Haberler

Eraslan: "Yeni Meclis 1 Ay İçinde Cumhurbaşkanını Seçmek Zorunda"

CHP'nin Hukukçu Milletvekillerinden Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, 22 Temmuz'da Yapılacak Genel Seçimlerde Oluşacak Olan Yeni Meclis'in Yürürlükteki Anayasa'ya Göre Bir Ay İçinde Cumhurbaşkanını Seçmek Zorunda Olduğunu, Aksi Takdirde Genel Seçimlerin Yenilenmesi Gerektiğini Söyledi.

CHP'nin hukukçu milletvekillerinden Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, 22 Temmuz'da yapılacak genel seçimlerde oluşacak olan yeni Meclis'in yürürlükteki Anayasa'ya göre bir ay içinde cumhurbaşkanını seçmek zorunda olduğunu, aksi takdirde genel seçimlerin yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Anayasa değişiklik paketinin yürürlüğe girmesi için yürürlükteki Anayasa'ya göre 120 gün sonra halk oyuna başvurulması gerektiğini belirten Eraslan, bunun da referandumun Ekim ayında yapılması anlamına geldiğini söyledi.

Eraslan, bu durumda 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerde oluşacak yeni Meclis'in bir ay içinde cumhurbaşkanını seçmek zorunda olduğunu, aksi takdirde genel seçimlerin yenilenmesi gerektiğini kaydetti.

Orhan Eraslan, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili olarak gerekçesi yayınlanmadan bir değerlendirme yapmayacağını da ifade ederek, kamuoyunda yüksek mahkemeyi yıpratacak doğrultuda tartışma yapılmasının doğru olmayacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title