Haberler

Er Mektubu Görülmüştür'e İmza Günü

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Balyoz Davası tutuklusu Subaylara gönderilen destek mektuplarının derlenmesiyle oluşturulan 'Er Mektubu Görülmüştür' kitabı, düzenlenen imza günüyle okuyucuyla buluştu.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Balyoz Davası tutuklusu Subaylara gönderilen destek mektuplarının derlenmesiyle oluşturulan 'Er Mektubu Görülmüştür' kitabı, düzenlenen imza günüyle okuyucuyla buluştu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İmge Kitabevi ve Oasis Nurol Kültür Merkezi tarafından, Balyoz tutuklusu subaylara gönderilen destek mektuplarını düzenlemesiyle 'Er Mektubu Görülmüştür' kitabı yazıldı. Kırmızı Kedi Yayınları'ndan çıkan kitap Bodrum'da tanıtıldı. Balyoz tutuklusu İsmet Çınkı, Cem Okyay, Erdinç Altıner, Ender Kahya ve Yavuz Uras, cezaevinde aldıkları mektupları derleyerek kitabın ortaya çıkmasını sağladı. İmge Kitabevi'nde düzenlenen imza gününde, ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel, tutuklu Albay İsmet Çınkı'nın eşi Nil Çınkı ve kızı Ece Çınkı kitapları imzaladı. 1 milyon 300 bin mektup arasından elenerek hazırlanan kitabın satışından elde edilen gelirin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlanacağı belirtildi. Mart ayında 3. baskısı çıkan kitapta, Ataol Behramoğlu, Ümit Zileli, Savaş Ay, Doğu Perinçek, Uğur Dündar ve Tuncay Özkan'dan gelen mektuplara ve mektuplara verilen cevaplara da yer verildi.

ÇYDD Genel Başkan Çelikel, "Kitap, 1 milyon 300 bin mektup arasından seçilerek hazırlandı. Tutuklu 5 subay tarafından hazırlanan kitapta, halkın sevgi ve destek mektuplarını okuyacaksınız. Toplum mahkemelerin verdiği cezaları benimsemedi. Bunu da destek mektupları ile gösterdi" dedi.

Tutuklu Albay Çınkı'nın eşi Nil Çınkı, "Yaşadıklarına üzülüyorlar. Onca yıl vatana hizmet ettikten sonra yıkıldılar, ama dik durmaya çalışıyorlar. Devlet yetkilileri de bunların düzmece olduğunu kabul etti. Halkın vicdanında aklındılar, çıkmayı bekliyorlar" dedi. - Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title