Haberler

Er Kadın Hedef Büyüttü

Erzincan'ın İlk Kadın Kooperatifi Olan Ss.er Kadın Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi Kurulduğu 2005 Yılından Bugüne Kadar Gerçekleştirdiği Çalışmalarla, Köylü Kadınların Ekonomik Özgürlüklerini Kazanarak Aile Ekonomilerine Katkıda Bulunmalarını Sağlıyor.

Erzincan'ın ilk kadın kooperatifi olan SS.Er Kadın Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi kurulduğu 2005 yılından bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalarla, köylü kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanarak aile ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlıyor.

Er Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Doğan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 2005 yılında kurulan kooperatifin Erzincan'ın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatında önemli değişiklikler yaparak bölgenin kaderini olumlu yönde değiştirmek iddiasını taşıdığını belirtti. Doğan:" Kadınlarımızın bir araya gelerek toplum içinde hak ettikleri sosyal ve ekonomik konuma ulaşmak arzusu ile kurulan Er Kadın bugünkü konumuna pekçok zorlukları aşarak gelmiştir. 59 üyesi bulunan kooperatifimiz 2 yıllık süre içerisinde kooperatif kapsamında Çayırlı ilçesi Harmantepe köyünde konfeksiyon atölyesi, Tercan ilçesi Çadırkaya beldesinde tekstil atölyesi ile Refahiye ilçesi Şahverdi köyünde de peynir atölyesi olmak üzere toplam 3 atölye kurduk. Üretim faaliyetlerinden önce ilçe halk eğitim merkezlerinden eğitimler aldık, yıl sonunda da sergiler açtık. Harmantepe köyündeki konfeksiyon atölyesinde bebek kıyafetleri, yetişkinler içinde pijama takımları üzerine üretimler yapmaktayız. Çadırkaya beldesindeki tekstil atölyesinde ise bebek nevresim takımları ve ceyizlik nevresim takımları tasarladık ve ürettik. Şahverdi köyünde de kurulan tulum peyniri atölyesinde ilk deneme olarak Erzincan Tulum Peyniri imalatı yaptık"dedi.

Doğan," Denizli'de faaliyette bulunan özel bir havlu firmasına sipariş üzerine 123 bin adet elişi motif yaptık. Er Kadını sadece ekonomik bir faaliyet olarak görmek kanımca çok yanlıştır. Kooperatif faaliyetlerinde bir araya gelen kadınlarımız birlikte olmanın getirdiği gücün farkına vardıkları gibi aynı zamanda sorunlarına birlikte çözüm üretilmesinde daha kolay olduğunu görmekte ve toplumda hak ettikleri yere ulaşmanın o kadar zor olmadığını görmektedirler. Er Kadının bundan sonrada inançlı, ısrarlı ve kendine güvenen üyeleri ile çok daha büyük başarılara ulaşacağına inancım sonsuzdur"diye konuştu.

(BA-İRT-Y)

04.09.2007 16:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title