Haberler

Epdk ve Po Tebligat Bekliyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) Petrol Ofisi'ne verdiği idari para cezasının Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulmasının ardından taraflar açıklama yapmak için resmi tebligat beklediklerini bildirdi.

EPDK'dan İMKB'ye gönderilen açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerine verilen idari para cezalarının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle, EPDK aleyhine Danıştay nezdinde açılan davalarda, verilen yürütmeyi durdurma taleplerinin reddine dair karara karşı, davacılardan Petrol Ofisi tarafından, Danıştay İdari Dava Daireleri kuruluna itiraz edildiği hatırlatıldı. Açıklamada, basında bu itiraz üzerine PO'ya uygulanan para cezasının yürütmesinin durdurulduğu yönündeki haberler nedeniyle Borsa Başkanlığı'nın açıklama istediği kaydedilerek, söz konusu yürütmeyi durdurma kararına ilişkin olarak mahkemece yapılan resmi bir tebligat olmadığı, tebligat yapıldığında bilgi verileceği bildirildi.

Petrol Ofisi'nden gönderilen açıklamada ise, EPDK'nın verdiği idari para cezalarıyla ilgili olarak söz konusu kararın Danıştay tarafından durdurulduğunun basından öğrenildiği kaydedildi. Açıklamada, konuyla ilgili olarak şirkete ulaşan resmi bir tebligatın olmadığı gelişmeler doğrultusunda gerekli açıklamaların yapılacağı ifade edildi.

TURCAS PETROL

Turcas Petrol'den konuyla ilgili olarak Borsa'ya yapılan açıklamada da EPDK'nın Turcas'a verdiği idari para cezalarına ilişkin olarak, EPDK kararının yürütmesinin Danıştay tarafından durdurulduğunun basından öğrenildiğine işaret edildi. Açıklamada, resmi bir tebligatın yapılmadığı kaydedildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title