Haberler

Epdk: Ulusal Marker Formülü Değişmeyecek

Epdk, Akaryakıta Eklenen Ulusal Marker (İşaretleyici) Uygulamasında Sorun Olduğu İçin Formül Değişikliğine Gidileceği Haberlerini Yalanladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıta eklenen Ulusal Marker (işaretleyici) uygulamasında sorun olduğu için formül değişikliğine gidileceği haberlerini yalanladı.

EPDK'dan, "Ulusal Marker'in formülünden kaynaklanan bir sorun olmadığı gibi 1 Nisan'dan itibaren bu formülde değişiklik yapılmasını gerektirecek bir husus yoktur" açıklaması geldi.

EPDK'nın yazılı açıklamasında, bazı gazetelerde formül değişikliğine gidileceği yönünde haberler olduğu anımsatıldı. EPDK Başkanı Yusuf Günay'ın, dün Antalya'da Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada "Ulusal markerin başarıyla hayata geçirildiğini, saha uygulaması ile ilgili yaşanan bazı sorunların adım adım çözüldüğünü, bu sorunların 1 Nisan tarihinden itibaren asgari düzeye ineceği bir döneme gireceklerini ve saha uygulama sonuçlarına göre gerekli tedbirleri aldıklarını ve alacaklarını" ifade ettiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

MARKER KADAR UYGULAMA DA ÖNEMLİ

"Ancak bu açıklamalar yanlış bir şekilde Ulusal Marker'in formülünde sorun olduğu ve 1 Nisan'dan sonra bu formülün değişeceği şeklinde haberleştirilmiştir. İleri teknoloji ürünü olan Ulusal Marker'in saha uygulamalarının başarı ile gerçekleştirilmesi, ürünün niteliğinin yanı sıra, akaryakıta ilave edildiği ve ölçüldüğü ortamdan, taşınmasına, enjeksiyondan, kullanılan aletlerin kalibrasyonuna kadar bir çok etmene bağlıdır. Saha uygulaması tüm bu etmenler ve sonuçlar dikkate alınarak ve doğan gereksinimlere göre yeni kararlar alınarak yapılmaktadır. Ulusal Marker'in formülünden kaynaklanan bir sorun olmadığı gibi 1 Nisan'dan itibaren bu formülde değişiklik yapılmasını gerektirecek bir husus yoktur."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title