Haberler

    Epdk, Elektrik Tarifelerinde İsveç'te Uygulanan Yeni Bir Modele Geçmeye Hazırlanıyor

    Enerji yönetimi, elektrik tarifelerini köklü biçimde etkileyecek önemli bir değişiklik için kolları sıvadı. Tarifelerde, İsveç ve İspanya’da uygulanan bir modele geçilecek. Hedef, şehir içi elektrik dağıtım hizmeti sunan şirketlerin maliyetlerini şişirmelerini önlemek. bu amaçla “optimum” koşullarda ve istenilen ölçülere sahip örnek bir elektrik dağıtım şirketi modeli çıkarılacak. Bu şirketin, dağıtım hizmetleri kapsamında açma kapama, sayaç […]The post EPDK, elektrik tarifelerinde İsveç’te uygulanan yeni bir modele geçmeye hazırlanıyor appeared first on Enerji Enstitüsü.

    Enerji yönetimi, elektrik tarifelerini köklü biçimde etkileyecek önemli bir değişiklik için kolları sıvadı. Tarifelerde, İsveç ve İspanya'da uygulanan bir modele geçilecek. Hedef, şehir içi elektrik dağıtım hizmeti sunan şirketlerin maliyetlerini şişirmelerini önlemek. bu amaçla "optimum" koşullarda ve istenilen ölçülere sahip örnek bir elektrik dağıtım şirketi modeli çıkarılacak.

    Bu şirketin, dağıtım hizmetleri kapsamında açma kapama, sayaç okuma ve değişimi, arızalara müdahale ve benzeri hizmetler ve yatırımlarına ilişkin matematiksel verilerle desteklenen maliyetleri tek tek hesaplanacak. Personel sayısı ve ücretler de göz önünde bulundurulacak.

    Model şirket, Türkiye'de faaliyet gösteren 21 dağıtım şirketi için "referans" oluşturacak. EPDK, dağıtım şirketlerinin, maliyetlerini ve tarife üzerinden talep ettikleri gelirleri hesaplarken, model şirketin verilerinden yararlanacak. Dağıtım şirketlerinin, maliyetlerini şişirmeleri ve elektrik tarifeleri üzerinden yüksek kazanç ve kar sağlamaları önlenecek.

    Enerji kaynakları, çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "Bu modele, tarifede dördüncü uygulama dönemi olarak belirlenen 2021 yılından itibaren geçilmesi hedefleniyor. 2021-2025'i kapsayan 5 yıllık dönemde bu model üzerinden tarife ve gelir parametreleri belirlenecek" dedi. (Olcay Aydilek/Habertürk)

    The post appeared first on .

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Sektörel

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu İspanya İsveç Sektörel Haberler

    Bakmadan Geçme

    20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title