Haberler

Epdk'dan Doğal Gaz Faturası Açıklaması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (Epdk), Doğal Gaz Abonelerinin Gerçek Tüketim Miktarlarını Belirlemeye Yarayan 'Düzeltme Katsayısı' Uygulamasının Rutin İnceleme ve İzleme Altında Olduğunu Bildirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğal gaz abonelerinin gerçek tüketim miktarlarını belirlemeye yarayan ''düzeltme katsayısı'' uygulamasının rutin inceleme ve izleme altında olduğunu bildirdi.

EPDK'dan yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın-yayın organlarında ''vatandaşların doğal gaz faturalarıyla kandırıldığı'' yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, doğal gaz sayaçlarından okunan doğal gaz miktarının gerçek değerin tespiti için basınç ve sıcaklık düzeltmesinin yapılmasının zorunlu olduğu belirtilerek, her şehirde düzeltme katsayılarının da farklılık gösterdiği vurgulandı.

Bu katsayıların faturalarda açıkça belirtildiği, tüketicilerin de her zaman bunları fatura üzerinden kontrol edebilme imkanı bulunduğunun ifade edildiği açıklamada, ''Diğer taraftan EPDK bu rakamları ve fatura örneklerini düzenli olarak izlemekte ve tutanak altına almaktadır. Konu sürekli, rutin incelememiz ve izlememiz altındadır'' denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title