Haberler

"Kürtlerin Yaşadığı Coğrafyanın Adı Kürdistan'dır"

Güncelleme:

AK Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu, "Türkiye'de Kürtlerin yaşadığı coğrafyanın adı Kürdistan'dır." dedi.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan 5N1K adlı programa katılan Ensarioğlu, Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtladı. “ Türkiye Kürdistanı’nda mı yaşıyorsunuz” sorusu üzerine Galip Ensarioğlu, “Kürtlerin yaşadığı bölgeye Kürdistan denir. İran Anayasası bunu böyle tanımlamıştır, Irak’ta böyledir…Kürtlerin yaşadığı her coğrafyaya Kürdistan demekten imtina etmem, çekinmem. Ben kendim de Kürt’üm ve orada yaşıyorum. Bundan hiç kimsenin rahatsız olmasına da gerek yok…Türkiye Kürdistanı tabiri farklı algılanabilir. Yani 4 parçanın ileride birleşeceği, burada bağımsız bir devlet kurulacağı gibi çağrışımlar, özellikle birilerinin tahrik ettiği bir takım çağrışımlardır. Türkiye’de Kürtlerin yaşadığı coğrafyanın adı Kürdistan’dır. Bu, bir ırkın yaşadığı coğrafyayı tarif eder. Bu bölünmek, bölünmeyi çağrıştıran bir ifade de değildir” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Galip Ensarioğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title